Liigat

Uransa päättävä konkarivahti paljasti hauskan yksityiskohdan alkavista mestaruusjuhlista

16.04.
2016
Liigat
Jonna Mäkelä pelin jälkeen Pääkallo.fi:n haastattelussa. Kuva: Timo Mäkynen.

Jonna Mäkelä pelin jälkeen Pääkallo.fi:n haastattelussa. Kuva: Timo Mäkynen.

Lappeenrannan NST on naisten tuore Suomen mestari. Se voitti Classicin naisten finaalissa lukemin 3-2. Yksi ottelun hahmoista oli konkarimaalivahti Jonna Mäkelä.

Hurjalla ryminällä koppiin pelin jälkeen juhlimaan juossut Mäkelä kävi huudattamassa joukkuetovereitaan ennen kuin saapui Pääkallo.fi:n haastateltavaksi. Huojennus paistoi Mäkelän olemuksesta läpi.

– Erittäin, erittäin hyvältä tuntuu. Mikään ei ole sen mukavampaa kuin voittaminen, Mäkelä huokaisi tyytyväisenä.

Kokenut torjuja on nähnyt urallaan niin Ruotsin Superfinaalin kuin naisten MM-finaalinkin. Jännittäminen ei kuulu hänen tapoihinsa.

– Olen ollut aina huono jännittämään, mutta viime vuosina on ollut sellainen positiivinen kutina ennen isoja pelejä. On tajunnut, että näistä pitää osata nauttia, koska olen ollut etuoikeutettu, että saan pelata tällaisissa peleissä. Todella moni pelaa pitkään, eikä saa kokea moista. Vielä, kun näistä on muutaman kerran saanut poistua voittajana, niin mikäs sen parempaa, Mäkelä analysoi.

Enää ei Mäkelää kuitenkaan estradilla nähdä. Ura loppui tähän otteluun ja Suomen mestaruuteen.

– Kyllä se taisi nyt olla siinä. Pitkään on pelattu ja mukavaa tämä on edelleen. Jos tätä saisi ammatikseen tehdä, niin asia olisi eri, mutta elämä on nyt muutenkin niin hektistä ja rankkaa, että täytyy antaa aikaa muille asioille, Mäkelä pohti.

Superfinaali-tapahtuman suhteen Mäkelälle jäi hyvä fiilis. Hän muistutti, että vaikka olemme länsinaapuri Ruotsia vielä tässä asiassa perässä, ei voi olettaa heti tuvan täyttyvän.

– On hienoa, että tästä tapahtumasta on tehty omanlaisensa, eikä kopioitu muilta. Jokainen näistä meidänkin tytöistä arvostaa tätä. Vaikka se olisi aina hienoa pelata kotiyleisön edessä, niin on tämä niin erilaista kuin pelata Tampere Areenalla tai Lappeenrannan urheilutalolla. Eilen, kun kävimme hallilla ja katselimme ympärillemme, totesimme, että tästä tulee varmasti hieno tapahtuma, joka vie salibandya isommin eteenpäin.

Itse ottelussa NST vaikutti olevan Classicia valmiimpi. Mäkelä näki tähän syyksi tiukan, joskin voitoin 3-0 lappeenrantalaisille menneen, SB-Pro-välieräsarjan.

– On ollut hyvä meininki koko viikon. Pro-sarja antoi meille uskoa ja itseluottamusta, kun onnistuimme kaatamaan niin kovan vastuksen. Sanoin sen sarjan jälkeen, että oli parempi, että saimme vastaamme Pron, emmekä PSS:aa.

Ottelussa 30 kertaa pallon tielle ehtinyt Mäkelä uskalsi paljastaa jotain myös alkavista voitonjuhlista.

– Täällä juhlitaan ensin ja Lappeenrannassa vähän vielä jatketaan. Sen verran voin sanoa, että Kurrosen pojan (päävalmentaja Lasse) näette tulevassa EFT-turnauksessa ilman hiuksia. Koko taustaryhmä ajetaan kaljuksi. Suunnitelma pähkinänkuoressa on siis, että hauskaa pidetään ja pojilta vedetään hiukset pois, Mäkelä nauroi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila