Video: Kovavireiselle TPS-hyökkääjälle kahden ottelun panna tästä tempusta

hyytiainen
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Sunnuntaina pelattu miesten Salibandyliigan ottelu M-Team-TPS johti jälkiseuraamuksiin. TPS uutisoi tiistaina, että Jani Hyytiäiselle tuomittiin jälkikäteen kahden ottelun pelikielto.

TPS-hyökkääjä löi ottelussa kotijoukkueen Lari Sorsaa mailan tupilla keskivartaloon, kuten oheiselta videolta selviää. M-Team teki tilanteesta videotutkintapyynnön, jonka käsiteltyään kurinpitäjä määräsi kahden ottelun pelikiellon videon perusteella.

Hyytiäinen kärsii rangaistuksensa otteluissa SalBaa ja OLS:aa vastaan. TPS ei aio valittaa rangaistuksesta. Seura ja pelaaja myös pahoittelivat tapahtuneen johdosta.

Viikingeistä Turkuun palannut hyökkääjä on ollut tällä kaudella vahvassa iskussa, ja iskenyt hattutempun molemmissa TPS:n otteluissa (6+1). Turkulaisjoukkue majailee sarjan kymmenentenä kahden pisteen turvin. M-Team on hävinnyt kaikki ottelunsa, ja on sarjan viimeisenä.

Salibandyliiga ei ole toistaiseksi uutisoinut pelikiellosta, mutta tietojemme mukaan pelikielto on voimassa.

Tilanne videolla:

TPS:n uutinen

21 comments

  1. Melko rottamainen temppu ja ihan oikea tuomio.

    TPSltä kuitenkin ihan ryhdikäs esiintulo asian kanssa. Heti, ja ilman turhia selittelyitä ja vastuu otetaan. Hölmöiltyä tuli ja rangaistus kärsitään. Siinä mielessä seura kerää pisteet, täysin eri tavalla kuin vaikkapa SSRA tässä naisten liigassa puhuttaneesta keissistä.

  2. Kurja ja tuomittava teko, mutta miehekkäästi hoidettu jälkiselvittely. Vastaavaan miehekkyyteen ei ole kyetty muilla liigapaikkakunnilla.

  3. Todella raukkamainen teko, joka ei kuulu urheiluun! Olisi voinut pidemmänkin tuomion kurinpito tästä antaa….
    Pisteet kuitenkin TPS asiallisesta ja suoraselkäisestä ulostulosta.

  4. Tässä tulee samalla linjaus: keihästäminen alavatsaan/kasseille = 2 peliä penaltia. Yksi inhottavimpia rikkeitä mitä mailapeleissä voi tehdä. Ja nyt ei varmaan tarvitse täälläkään arpoa mitä tapahtui ja oliko tarkoituksellinen. Tämä ei jätä tulkinnanvaraa. Hyvä että seurakin sen tajusi.

  5. Ai ei pysty muut? Ei esim. Happee? Muistuu yx case kotilaisen jälkipyykit…

  6. Maku meni kyseiseen kaveriin, tollanen temppu kertoo siitä kuinka vähän kaveri kunnioittaa vastustajaa. Ei voi paljon halpamaisempaa temppua kuvitella. Eipä siinä hirveesti tartte näytellä ku keihästää tupella munille. Kuvottava jätkä!

  7. 10 ottelun pelikielto olisi oikeampi ratkaisu. EI KUULU LAJIIN, kuvottava jätkä.

  8. Rottamainen tek, mutta melko pieni loukkaantumisriski näissä silti. En puolustele teko, en millään muotoa, mutta videon perusteella lyönti ei ole kovin voimakas. Silti ehdottoman tuomittava teko ja kahden ottelun pelikielto perusteltu.

  9. Hillityn huomaamattomasti Sorsa hiillosti Hyytiäistä jonkin aikaa ennen tätä tökkäämistä. Vastaavankaltaiset tilanteet, joissa tapahtuu koiruuksia, eivät ole harvinaisia pelin aikana. Nipistelyä, varpaille astuimista ja mailan päällä tökkimistä tapahtuu säbäkaukaloissa. Tässä tapauksessa mailan pää sattui osumaan genitaalialueelle – tai sitten ei. Tökkäämistä edeltäneiden tapahtumien johdosta Sorsan ylieläytyminen ei olisi ollut yllätys. Suuren yleisön silmissä tästä taisteluparista Hyytäiselle jäi Mustapekka -kortti käteen ja Sorsa on viaton uhri. Saapa nähdä viitoittaako M-Teamin tekemä videotutkintapyyntö tietä muille vastaaville pelin sisällä tapahtuville pienille koiruuksille, vai nielläänkö muissa joukkueissa pienet kolhut ja keskitytään voittamaan ottelut kaukalossa spekuloimatta jälkikäteen, millainen ottelun lopputulos olisi voinut olla jos vastustajan paras maalintekijä olisi poistettu/puuttunut pelistä.

    Hyytäinen jäi videotarkastuksessa kiinni ”reiluun peliin” kuulumattomasta teosta. Sai teostaan rangaistuksen sekä julkista paheksuntaa. Eiköhän se jo riitä.

  10. Hei ihan oikeesti! Hyytiäinen käytännössä koskee mailanpäällä vastustajaa ja siitä alkaa naurettava filmaaminen,joka ei kuulu mihinkään urheilulajiin. Tässä tapuksessa ”uhrin” pitäisi saada pelikieltoa ei Hyytiäisen. Mieleeni juolahti ajatus siitä menikö Hyytiäisen maalivainu kyseisen pelaajan tunteisii.n noin pahasti? Noita tilanteitahan sattuu jokaisessa pelissä mutta ne täytyy vain kestää. Ja kommenttipalstan mikkihiirille vielä terveiset,että kannattaa siirtyä /pysyä käsibiljardiin jos sähly tuntuu liian rajulta lajilta.

  11. Älä nyt höpise tyhmiä! Hiillostaminen on aina kuulunut mailapeleihin, se on psyykkausta, mutta lätkässäkin, jossa on sentään suojat, keihästäminen on aina iso rangaistus. Pienet kolhut ja koiruudet, mitkä sitten on niitä isoja, että täyttää kriteerit? Ja ylieläytymisestä sen verran että tuskin sitä nyt hirveesti tarvitaan jos joku suupasee tuossa nähdyllä tavalla alavatsaan.

  12. Ja saat tilaisuuden myöntää virheesi tuosta ”käytännössä koskee mailanpäällä” kommentistasi, jos sinussa on miestä myöntämään…

  13. Vastuu kannetaan, mutta ilmeisesti nahka on aika herkkä samaan aikaan. Hyytiäinen hermostui, kun Töyrylä julkaisi kyseisen videon. Twitterin puolella draama käynnissä.

    Omasta mielestänihän näiden päätöksien taustan pitäisi aina olla julkista. Kuitenkin lähes kaikki tilanteet nykyään tallentuvat jollekin aparaatille.

  14. Hah joo itsekkin olin tulossa kommentoimaan tuosta twitterepisodista. Melko surkuhupaisa tilanne joka johtanut siihen, että Töyrylä (maamme suurin yksittäinen sählyfani) ei enää käy kannattamansa seuran peleissä paikanpäällä. Ilmeisesti Hyytiäinen vetänyt kunnolla herneen nenäänsä, mikä on säälittävää. Vielä kun Kailialakin iski lusikkansa soppaan vaikka jäätyikin sitten täysin. joka tapauksessa huvittavaa tuo turkulaisten pelaajien mielensäpahoittaminen! 😀 ikävä toki Töyrylälle, joka ei ole tehnyt mitään väärää.

  15. Ei kai Töyrylä ollut katsomosta pois tuon asian takia? Eihän tuossa videon julkaisemisessa mitään pahaa ollut? Olisi se tullut esiin joka tapauksessa. Ja Kailialan asenne, että tämä olisi muka voitu jotenkin lakaista maton alle ilman Töyrylän videojulkaisua on ihmeellinen. En ymmärrä tätä. Kaikki paska mitä Töyrylälle tästä tulee, on mielestäni väärin.

  16. Tps – salba pelistä töyrylä oli ilmeisesti pois ja katsoi striimiltä, ilmoitti ettei käy katsomossa enää…