Divarit

Welhot latoi 10 maalia ja nappasi kotivoiton liiga-avauksessa – katso lauantain salibandytulokset

23.09.
2017
26 Kommenttia
5
Divarit

Riku Tuononen vastasi Welhojen liigataipaleen avausmaalista. Kuva: Jari Turunen

Welhojen tie miesten Salibandyliigassa käynnistyi lauantaina kotikentällä, kun joukkue isännöi Hämeenlinnan Steelersiä Kuopio-hallissa. Welhojen 20-vuotisjuhlaottelu päättyi kotijoukkueen 10-6-voittoon.

Ottelun avausmaalista vastasi Steelers, kun Timo Johansson vei vieraat johtoon ajassa 4.57. Maalista ei ehtinyt kulua kahtakaan minuuttia, kun Riku Tuononen räjäytti kotiyleisön huutoon komealla tasoitusmaalilla.

Steelersin Iiro Nurminen pääsi kokeilemaan maalia rankkarista, mutta Petri Lesch veti pidemmän korren. Rankkarin jälkeen Steelers pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalle, mutta verkko heilui lopulta toisessa päässä, kun Tuononen lisäsi kotijohtoa vahvalla kudilla. Taikurihurmos sai jatkua, kun Tuomas Rautiainen iski pallon vieraiden verkkoon vielä 17 sekuntia ennen loppua ja erätauolle mentiin lukemissa 3-1.

Ajassa 27.18 kotijoukkue karkasi 4-1-johtoon Olli Taskisen maalilla. Saman minuutin lopussa Niko Uurtio muutti tilanteeksi 5-1. Tuossa välissä Pasi Järvinen vaihdettiin maalin suulta Tomi Aaltoseen. Ajassa 32.41 Iiro Lankinen iski jo kotijoukkueen kuudennen maalin ylivoimalla.

Erän viimeisillä minuuteilla Ville Lastikka näytti jälleen vaarallisuutensa. Ensin maaliruisku viimeisteli vapaalyönnin ilmasta sisään ja 26 sekuntia myöhemmin taiteili pallon läpiajosta kotijoukkueen verkkon. Molempiin maaleihin syötön tarjoili Nico Jonaeson. Hurlumhei jatkui erän loppuun saakka, kun Jesper Kauhanen hassutti ajassa 39.28 läpiajosta Welhot 7-3-taukojohtoon.

Vierasjoukkue sai kolmoserään lentävän lähdön, kun Johansson kavensi jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Taskinen pääsi yrittämään lisäosumia rankkarista ajassa 41.49, mutta Aaltonen nollasi yrityksen. Minuuttia myöhemmin Steelers kuritti nousijajoukkuetta toistamiseen vapaalyöntikuviolla ja alivoimamaalin viimeisteli tällä kertaa Jonaeson. Peli oli siis 7-5 ajassa 42.57.

Steelersin hyvä vire jatkui ja seuraava kavennusosuma nähtiin ajassa 55.51 Samuli Grönforsin toimesta, joten viimeiselle neljälle minuutille mentiin luvuissa 7-6. Tuomas Rautiaisen vahva liigadebyytti sai jatkoa ajassa 56.32, kun mies löi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Steelers haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiri päättyi ajassa 58.49, kun Janne Pitkänen viimeisteli tyhjiin kotijoukkueen yhdeksännen maalin. Pitkänen naulasi vielä toisen maalin tyhjiin ajassa 59.45.

Useampi kotijoukkueen pelaaja pääsi pisteille ottelussa ja Lankista lukuunottamatta ne olivat liigaurien ensimmäisiä. Ykköstykkinä hääri Tuomas Rautiainen, joka nakutti pisteet 2+2. Vieraiden tehokkaimpia olivat Johansson (2+1), Grönfors (1+2) ja Jonaeson (1+2).

Jari Turusen ottelukuvat

Tampereen Koovee emännöi TPS:aa naisten Salibandyliigan ottelussa lauantaina. Koovee oli ottelussa parempi maalein 6-3.

Koovee iski kahdesti ensimmäisen vajaan kahdeksan minuutin aikana ja TPS päätti käyttää aikalisän jo tuossa vaiheessa ottelua. Muutamaa minuuttia myöhemmin TPS kavensi ja ensimmäiselle erätauolle mentiin luvuissa 2-1. Toinen erä olikin sitten Kooveen näytöstä. Varsinkin Veera Kauppi (1+2) ja Oona Kauppi (2+0) varmistivat sen, että viimeiseen erään mentiin luvuissa 6-1.

Juuri viimeisen kympin kynnyksellä Milla Nordlundin ottelun toinen osuma toi turkulaiset neljä maalin päähän. Milja-Maaria Rastas kavensi tilanteeksi 6-3 vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta lisämaaleja ei nähty ottelun lopussa.

Kamppailun tehopelaajia olivat Veera Kauppi (2+3), Oona Kauppi (2+1) ja TPS:n Nordlund (2+0). Koovee nousi voitolla sarjakärkeen kahden voitetun kamppailun voimin. TPS on aloittanut kauden kahdella tappiolla ja majailee viimeisenä.

Esa Takalon ottelukuvat

Lappeenrannan NST ja Porin Karhut avasivat kautensa miesten Divarissa lauantaina. Karhut vei ottelun voiton rankkarikisan jälkeen maalein 8-7.

Ensimmäinen erä oli maalien muodossa melkoista hurmosta ja ensimmäiselle tauolle mentiin luvuissa 3-2 NST:n hyväksi. Toisessa erässä ei myöskään himmailtu, vaan NST maalasi kertaalleen ja Karhut kolmesti, joten kolmoserään mentiin Karhujen 5-4-johdossa.

Karhut johti viimeiselle kympille lähdettäessä 6-5, mutta kotijoukkue iski kaksi seuraavaa maalia ja oli lähellä voittoa, mutta Benjamin Lepolan osuma ajassa 59.21 toi vieraat tasoihin. Viiden minuutin jatkoaika ei tuottanut lisäosumia, joten edessä oli uusien sääntöjen myötä kauden ensimmäinen rankkarikisa.

Rankkareissa Karhujen Tuomas Puisto sekä Ville Salonen onnistuivat maalinteossa ja NST:n Joonatan Kovanen sekä Ere Laitimo epäonnistuivat omissa yrityksissään. Karhut nappasi ottelusta täydet kaksi pistettä ja NST yhden.

Ottelun tehopelaaja oli 3+1 naulannut Lepola. Saman ketjun Juho Myllyharju onnistui pistein 0+3. Karhut-vahti Rasmus Österman torjui kaikkiaan 33 laukausta. NST:n konkariosaston Arto Vainikainen iski kaksi maalia ottelusssa.

Markku Tauraman ottelukuvat

Miesten Salibandyliiga:
14:00 Happee-OLS 7-2 Ottelutilastot Esa Jokisen ottelukuvat
16:00 SB Welhot-Steelers 10-6 Ottelutilastot
17:00 SalBa-SPV 2-10 Ottelutilastot
17:30 Koovee-Indians 8-9 ja. Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
14:00 Koovee-TPS 6-3 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat
15:00 ÅIF-O2-Jyväskylä 4-3 Ottelutilastot
18:00 SB-Pro-SSRA 3-5 Ottelutilastot Jarmo Koskelan ottelukuvat

Miesten Divari:
14:00 NST-Karhut 7-8 rl. Ottelutilastot
14:00 NJ-M-Team 8-2 Ottelutilastot
16:00 Blue Fox-Loviisan Tor 3-6 Ottelutilastot
17:00 Josba-FBC Turku 4-3 Ottelutilastot
18:00 Tiikerit-EräViikingit Akatemia 3-9 Ottelutilastot
18:00 O2-Jyväskylä-LNM 7-5 Ottelutilastot
18:00 ÅIF-SB Vaasa 4-12 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen