Justus Kainulainen oli vireessä sunnuntaina. Kuva: Jari Turunen

LASB isännöi Happeeta sunnuntaina miesten Salibandyliigassa. LASB oli ottelussa etevämpi maalein 10-5.

Ottelun ykköshahmo oli Justus Kainulainen, joka paukutti ottelussa pisteet 3+1. Kainulainen on tehnyt kahdessa pelaamassaan liigaottelussa nyt pisteet 5+3. Kolmen pisteen onnistujia olivat myös Tuure Ailio (2+1) ja Joonatan Surakka (0+3). Kaapo Kettunen torjui maalillaan 27 laukausta. Happeen kannalta positiivinen asia oli, että Pauno Kajoksinen nähtiin askissa ja taituri naulasi heti tehopisteet 1+1 ottelussa.

Kaksi ottelua voittanut LASB on noussut sarjataulukon sijalle 9. Happee on sen sijaan hävinnyt kaksi viimeistä peliään ja on pudonnut viidenneksi.

Jari Turusen ottelukuvat

8 comments

1. Tuolla rosterilla Happeella ei nykyisen tasoiseen suorittamiseen ole pitempiä aikoja varaa. Pelirohkeutta ja -nopeutta homma hakee. Kuten myös taistelevaa ilmettä. Nyt se on liiaksi laiskanpulsketa virkamiespalloa, jossa haetaan aivan liian monimutkaisia ratkaisuja. Tää on maalintekopeli, jossa hidastetut lähdöt ja turha pörrääminen ja kieputtelu päädyssä ja kulmissa tuhoaa koko hyökkäyspelaamisen. Niitä parhaan sektorin laukauksia tulee aivan liian vähän. Jotenkin sitä myös odottaisi, että joukkueelle pelaamisen velvoite viimeinkin koskisi kaikkia. Ei aikuisikäisten pelissä enää voi hakea sitä omaa maalia hintaan mihin hyvänsä, joukkuepelaamisen unohtaen. Sama koskee tietty puolustuspelaamisen velvoitetta.

2. Ei mitään pois LASBiltä, mutta kyllähän tuollaisella rosterilla pitäis pelata helvetin paljon parempaa säbää kuin mihin Happee pystyi…

3. Huonolla asenteella tais Häppeen pojat tulla vieraspeliin Lahteen. Ja ihmetyttää myös se et Lasb takoo 3. erän alkupuolella 5 maalia noin 5 minuuttiin peräkkäin ja Happeen valmennusjohto ottaa vasta 9 maalin jälkeen joukkuetta herättelevän aikalisän. Tästä kyllä saa valmennus katsoa peliin ja pohtia omia valmennuksellisia peliliikkeitään tuossa kohden. Toki kaikki kunnia Lasbille onnistuneesta kotipelistä ja Justus K. painanut kyllä kahteen tällä kaudella pelaamaansa peliin hyvät tehot.

4. Juuri yllä olevassa kommentissa esitettyyn huonoon valmennuksen reagointiin olen itsekin kiinnittänyt huomiota. Holy cow, ei valmennus saa vaipua passiiviseen tahdottomuuden tilaan kun vastustaja alkaa takomaan joka vaihdossa maaleja. Kaksi, maks kolme takaiskua peräjälkeen ratkaisuerässä, ja se on oltava pakostakin aikalisän paikka. Tuo 9 maalin jälkeen se on vaan liian myöhään ja aivan kosmeettista. Pitäisi elää hetkessä ja tiivistää nopeasti rosteria parhaiten pelillä oleviin äijiin. Joukkoja ei todellakaan johdeta takaa, vaan valmentajan on oltava koko ajan hereillä, se kapellimestari joka määrää joukkueen pelirytmin ja tahdin.

5. Vastaavasti Lasbin valmennus skarpanut aiempaan verrattuna. Kolmannessa erässä hyvässä kohtaa tiivisti peluutusta kahteen kenttään, jolloin hyvän vireen löytäneet pelurit repivät vastusjan kappaleiksi.
    Iso käsi myös Kettuselle. Kahden ensimmäisen erän aikana otti todella tärkeitä torjuntoja, joilla piti pelin tasaisena puolustuksen pahoista virheistä huolimatta.