Divarit

Kuopiossa murskajaiset – sarjakakkoselle jo seitsemäs perättäinen voitto

14.02.
2018
Divarit

Tämä nelikko sai tuuletella myös keskiviikkona Kuopiossa. Morics Krumins (etualalla) oli yksi selkeistä onnistujista. Kuva: Esa Takalo

SB Welhot ja Nokian KrP mittasivat toisiaan keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelussa Kuopiossa. KrP oli pelissä parempi loppulukemin 11-3.

Ajassa 5.35 KrP:n ykkösvitja näytti jälleen sen mistä se on tehty. Jere Oksasen kauden 19. maali vei vieraat maalin johtoon. Eritoten KrP:lla oli ensi erässä mahdollisuus lisämaaleihin, mutta enempää maaleja ei nähty ensimmäisellä kaksikymppisellä. Ensimmäisen erän esitys oli jokseenkin varovainen molemmilta osapuolilta.

Toisen erän ensimmäiset minuutit olivat vieraiden näytöstä. Valtteri Viitakoski viimeisteli 2-0-osuman hyvästä vastahyökkäyksestä ajassa 21.38. Seuraavaksi oli fanfaarien aika, sillä aikaraudan näyttäessä 23.28 Henri Johansson maalasi 3-0-osuman, ja iski Salibandyliigan historian toisena pelaajana 500. maalinsa runkosarjassa.

Pari minuuttia myöhemmin Johansson lisäsi vierasjohtoa vakuuttavalla rankkarimaalilla. KrP:n 4-0-johtoasemassa Welhot sai pelistään pikku hiljaa hiukan kiinni ja loi maalipaikkoja. Kylmä suihku tuli kuitenkin ajassa 33.34, kun Morics Krumins purjehti alivoimalla maalintekoon, ja iski 5-0-osuman.

Toisessa erässä Welhot loi enemmän maalipaikkoja kuin ensimmäisessä, KrP oli selkeästi hallitsevampi osapuoli kuten lukematkin kertoivat.

Kolmannen erän alussa KrP jatkoi toisen erän lopussa alkanutta ylivoimaa. Mikko Laakso laukoi vieraat 6-0-johtoon ajassa 41.22. Ajassa 42.39 KrP iski seitsemäntensä, kun Vertti Wigrenin mainio passi löysi Emil Eklundin kotijoukkueen maalin edustalta.

Kotijoukkueen avausmaali nähtiin KrP-puolustuksen avustuksella. Welhot nappasi pallon KrP:n alueella ja peliväline pelattiin Jesper Kauhaselle, joka naulasi 7-1-kavennuksen ajassa 47.18. Pelikellon näyttäessä 49.59 Welhot kavensi tilanteeksi 7-2. Maalin myötä KrP:n Jarmo Härmä käytti joukkueensa aikalisän.

Ajassa 51.29 Joni Henttosen loistopassi löysi Oksasen, joka vei vieraat takaisin kuuden maalin johtoon. Edellisestä osumasta kului 25 sekuntia, kun Johansson viimeisteli hattutempun Oksasen loistosyötöstä. Viitisen minuuttia ennen loppua Johansson laukoi, ja Wigren iski paluupallon verkkoon.

Viimeisillä minuuteilla KrP:n Viitakoski ja kotijoukkueen Mika Rissanen osuivat kertaalleen. Pistenikkareita olivat KrP:n Johansson (3+1), Oksanen (2+2) ja Krumins (1+2).

Seitsemäs perättäinen voitto vankisti KrP:n asemaa sarjakakkosena. Welhot on sijalla 11 sarjassa.

Keskiviikon salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Welhot-Nokian KrP 3-11 Ottelutilastot
EräViikingit-Steelers 5-4 Ottelutilastot

Miesten Divari:
ErVi Akatemia-NST 2-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen