Liigat

VeikkausTV-ennakko: Nokian KrP hirmuiskussa Kuopioon – nähdäänkö taas maalijuhlat?

14.02.
2018
4 Kommenttia
1
Liigat

Nokian KrP hakee seitsemättä perättäistä voittoaan. Kuva: Esa Takalo.

VeikkausTV lähettää ystävänpäivänä miesten Salibandyliigan ottelun SB Welhot-Nokian KrP. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja pelataan Kuopio-hallissa.

Lähtöasetelmat:
Kotijoukkue Welhot on kerännyt 20 ottelustaan 16 pistettä. Se on naarannut kahdeksan voittoa ja hävinnyt peleistään 12. Maaliero on 36 osumaa niin sanotusti pakkasen puolella. Sarjanousija on pelannut tämän vuoden puolella viisi ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme.

Welhot kaatoi OLS:n ja SalBan ja hävisi noiden kamppailujen välissä EräViikingeille. Kaikki edellä mainitut pelit joukkue pelasi kotona. Sen jälkeen kuopiolaiset ovat kärsineet vierastappion niin SPV:lle kuin Classicillekin, eli ryhmä kohtaa Nokian KrP:n kahden ottelun tappioputkessa.

Welhot on tällä kaudella ollut vahva kotonaan, sillä se on voittanut seitsemän yhdestätoista Kuopio-hallissa pelaamastaan kamppailusta. Keskiviikon otteluun joukkue lähtee sarjataulukon sijalta 11. Se on viisi pistettä edellä karsintaviivan alapuolella olevia Kooveeta ja Steelersia.

Jos Welhojen tulokset ovat heitelleet ilman järin pitkiä voitto- tai tappioputkia, niin Nokian KrP puolestaan lähtee tähän otteluun kovassa iskussa. Se on voittanut kuusi edellistä otteluaan. Tämän vuoden puolella KrP ei ole siis hävinnyt peliäkään, ja edellinen pistemenetys on joulukuun puolivälistä Indiansin vietyä pisteet Raholasta. Edellisen kerran KrP hävisi vieraskentällä puolestaan 18.11. OLS:n vieraana.

KrP on onnistunut pelaamaan tasapainoisemman kauden kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Se on hävinnyt yhteensä vain kuusi ottelua koko talven aikana – kolmesti varsinaisen peliajan jälkeen ja kolmesti varsinaisella peliajalla. Pisteitä on kasassa 33 ja sarjataulukossa sijoitus on toinen. Maaliero on 33 osumaa plussalla.

KrP:n nopea hyökkäyspelaaminen on ollut myrkkyä monille joukkueille tällä kaudella. Myös Welhot on onnistunut pelaamaan parhaimmillaan varsin raikasta peliä. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa nähtiinkin todelliset maalijuhlat, kun ottelu päättyi Raholassa ”näätien” 14-10-voittoon.

Kuumat ja kylmät:
Molemmilta kuumiksi nousevat ykköspistemiehet. Welhojen Juha Rautiainen on ollut tasainen suorittaja, sillä hän ei ole jäänyt tämän vuoden puolella pisteittä, oli tulos mikä tahansa. Koko kautta ajatellen Rautiaisen lisäksi joukkueesta yli 30 pistettä on onnistunut tekemään vain sarjan pakkien parhaimmistoon kuuluva Iiro Lankinen.

Rautiaisen voisi toisaalta nostaa myös kylmien joukkoon, sillä hänellä on heikoin plusmiinustilasto koko joukkueesta, -19. Tuukka Varakas ja velipoika Tuomas Rautiainen ovat keränneet -15 ja seitsemällä muullakin pelaajalla joukkueesta tilasto näyttää -10 tai enemmän.

Nokian KrP:n 58 tehopistettä jo tähän mennessä iskenyt Henri Johansson on ollut ilmiliekeissä koko kauden. Vuonna 2018 Johansson on takonut viiteen peliin tehot 12+5. Viime pelissä Kooveeta vastaan Johansson kuritti vastustajaa tehoin 4+2. Myös ykköskentän Jere Oksanen ja Joni Henttonen ovat takoneet kaudella yli 30 tehopistettä.

Nokialaisilta eniten miinuksia ovat keränneet Henri Mäenpää (-7) ja Rene Andersson (-6). Myös Vertti Wigrenin -4 on melko heikko tilasto, kun on pelannut sarjakakkosen takalinjoilla kaikki pelit ja koko joukkueen maaliero on yli 30 maalia plussan puolella.

Yhteinen historia:
Joukkueet eivät ole pelanneet samalla sarjatasolla aiemmin, joten tämän kauden aiempi keskinäinen kohtaaminen oli ensimmäinen laatuaan näiden ryhmien välillä. Kamppailu päättyi Raholassa siis Nokian KrP:n 14-10-voittoon.

Taistelupari:
Iiro Lankinen, Welhot – Matti Koskela, Nokian KrP

Molempien joukkueiden takalinjoilta löytyy pallollisesti taitava pelillinen johtaja, jolta löytyy kykyä rakentaa maalipaikkoja, alustaa osumia ja tehdä niitä myös itse. Molemmilta löytyy painava laukaus, jolla takoa maaleja kauempaakin.

Herrat kamppailevat myös pakkien pistepörssin kärkipäässä. Lankisella tehopisteitä on kasassa 31. Samassa pistemäärässä on myös SPV:n Matias Veikkola. Koskela on saalistanut 26 tehopistettä ja on pakkipörssin neljäntenä. Koskelan ja Lankisen väliin mahtuu vielä 27 pistettä tehnyt KrP:n Morics Krumins.

Kokoonpanot:
Kummankaan joukkueen osalta ei ole ennakkoon tiedossa merkittäviä poissaoloja.

Edelliset ottelut:
SB Welhot
10.2. Classic–SB Welhot 12–5
28.1. SPV–SB Welhot 10–4
27.1. SB Welhot–SalBa 5–3

Nokian KrP
12.2. Nokian KrP–Koovee 10–7
7.2. TPS–Nokian KrP 3–4
25.1. Nokian KrP–EräViikingit 12-6

Tulosvetovihje:
Joukkueet ovat sarjataulukon eri päissä, mutta molemmat joukkueet ovat varsin tehokkaita hyökkäyalueella. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessaan joukkueet mättivät 24 osumaa, eikä olisi ihme, vaikka maalijuhlat nähtäisiin jälleen. Vierasjoukkue Nokia on ennakkosuosikki, mutta ottelusta voi tulla runsasmaalinen molempiin suuntiin.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
SB Welhot 5, 6, 7 – Nokian KrP 9, 10, 11

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila