VeikkausTV-ennakko: Onko vaisusti pelannut Oilers vain suupala SPV:lle?

SPV:n kakkoskenttä on päässyt tuulettamaan usein viime peleissä löydettyään mainion vireen. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV:n kakkoskenttä on päässyt tuulettamaan usein viime peleissä löydettyään mainion vireen. Kuva: Juha Käenmäki.

VeikkausTV näyttää lauantaina miesten Salibandyliigan ottelun SPV:n ja Esport Oilersin välillä. Ottelu alkaa Seinäjoen Urheilutalolla kello 17:00.

Lähtöasetelmat:
Sarjataulukon osalta tilanne on selkeä. Kahdeksantena oleva Oilers tarvitsee edelleen pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Playoff-viivan alla niskaan hennosti hengittelee LASB, joka on kolmen pisteen päässä 21 pisteellään.

Taulukon seitsemäntenä majailevalla SPV:llä on edelleen teoreettinen oljenkorsi kotietuun oikeuttavalle neljännelle sijalle. Se tarvitsee siihen kuitenkin muiden joukkueiden apua. SPV:llä pisteitä on 28, kun taas sen edellä TPS:lla ja Indiansilla 31 ja Happeella 32. Oljenkorsi on siis todella ohut.

Tärkeää molemmille olisi myös hyvän ”formin” saavuttaminen ennen pudotuspelejä. SPV ei ole tällä kaudella voittanut yli kahta peliä perättäin missään vaiheessa. Toki se ei ole kärsinyt myöskään yli kolmen ottelun tappioputkea missään vaiheessa talvea. Viimeisen kymmenen pelin otannalla SPV on voittanut viisi ja hävinnyt viisi. Edellisessä pelissä tuli tukkaan Steelersilta jatkoajalla.

Oilersilla tilanne on synkempi. Se ajelehtii kolmen ottelun tappioputkessa ja viimeisimpänä tililtä löytyy murskaava 9-1 -tappio Indiansille paikallispelissä. Viimeisestä kahdeksasta pelistä kasassa on vain kaksi voittoa, viimeisestä kymmenestä toki neljä.

SPV:n otteet ovat ailahdelleet läpi kauden. Etenkin päästettyjen maalien määrä on kyseiselle seuralle todella yllättävästi playoff-joukkueista suurin. Oilers on puolestaan pelannut niillä kuuluisilla varjojen mailla viime aikoina. Peli on ollut jopa haluttoman näköistä ja herätystä joukkue kaipaa, jottei LASB vielä kiilaa loppumetreillä edelle.

Kuumat ja kylmät:
SPV on löytänyt ykköskentällisensä taakse tehoja, kun se on lyönyt yhteen viisikon Tuukka Kiviranta, Henri Myllymäki, Joni-Arttu Sieppi, Tuomas Mustonen ja Harri Karjala. Etenkin laidalle päässyt Sieppi, sekä hyvin hyökkäyksiä tukenut Mustonen ovat onnistuneet. Sieppi on tehnyt viimeiseen viiteen peliin tehot 8+2 ja Mustonen puolestaan pisteet 1+8.

Risuja keräävät etenkin kolmoskentän pakkipari Miika Malkamäki ja Henri Urmas. Kumpaakin on tituleerattu vuosien varrella nimenomaan puolustavina puolustajina. Urmakselta viime vuosina on alkanut toki löytyä myös tehoja. Plusmiinustilastossa Urmas on kuitenkin tällä kaudella joukkueensa kirkkain kärkinimi negatiivisessa mielessä lukemalla -20. Malkamäki on listan kolmantena lukemalla -9. Myöskään vähemmälle vastuulle jääneen Janne Aution kausi ei ole sujunut aivan nappiin lukeman ollessa -11.

Oilersista kuumia pelaajia saa lähestulkoon hakemalla hakea, sillä viimeisen kolmen pelin aikana joukkue on tehnyt kuusi maalia ja päästänyt 17. Päästetyistä huolimatta maajoukkuevahti Joonas Kaltiainen on kyennyt suorittamaan lähes 80% varmuudella ja pitänyt lukemat pieninä. Indiansia vastaan neljä maalia Oilers päästi tyhjiin.

Kylmien puolelle voisi viskata joukkueen kokonaisuutenakin tällä hetkellä, mutta suurin peiliin katsomisen paikka lienee ykköskentällisenä viime aikoina pelanneella viisikolla Christian Remes, Niclas Meyer, Onni Piiparinen, Ilari Talvitie ja Alexander Nyman. Ketju ei ole tehnyt yhden ainutta tehopistettä kolmessa viimeisessä ottelussa.

Yhteinen historia:
SPV on viimeisen neljän kauden aikana ollut runkosarjassa kotikentällään Oilersia vahvempi. Oilers ei ole voittanut yhtään neljästä viimeisestä joukkueiden välisestä kohtaamisesta Seinäjoella. Pisteet on toki tasattu kahdesti ja kerran SPV on voittanut jatkoajalla, joten tiukkaa on ollut. Tällä kaudella pistejakoa ei luonnollisesti tulla näkemään, vaan peli pelataan ratkaisuun saakka.

Kokonaisuudessaan Oilers on viimeisen yhdeksän runkosarjakohtaamisen aikana kaatanut SPV:n vain kahdesti. Tämän kauden peli ”öljymiesten” kotiareenalla päättyi SPV:n suurinumeroiseen 11-4 -voittoon.

Taistelupari:
Henri Urmas, SPV – Ilari Talvitie, Oilers

Tästä pelistä voidaan nostaa kaksi melkoista viivapelotetta esille. Kummankaan kuluva kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta potentiaalia löytyy parempaan. Ylivoimalla molempien viuhuva laukaus on parhaimmillaan kovaa valuuttaa ja viidellä viittä vastaankin kumpikin uskaltaa kokeilla kauempaa. Urmaksen tavaramerkki on nimenomaan suojauksesta lähtevä kanttilaukaus, Talvitieltä irtoaa tarvittaessa hirmulämäri. Pystyykö jompi kumpi auttamaan joukkuettaan tärkeässä ottelussa erityisominaisuudellaan?

Kokoonpanot:
Viime pelistä Indiansia vastaan Oilersin kokoonpanosta puuttui jälleen kerran vain seistemän kertaa kokoonpanossa tällä kaudella nähty Sylvester Raikamo. Viime peleissä rosterista on puuttunut myös muun muassa Eino Pesu.

SPV:n puolelta pitkäaikaisloukkaantuneiden listalta löytyvät Jari Hankkio, Tony Koponen ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo. Tämän lisäksi Arttu Kukko on ollut pidempään sivussa ja Pääkallo.fi:n tietojen mukaan pahimmassa tapauksessa hänenkin kautensa on ohi.

Edelliset ottelut:
25.2. SPV-Steelers 6-7 JA
18.2. SPV-EräViikingit 8-7 JA
17.2. OLS-SPV 5-8

26.2. Oilers-Indians 1-9
21.2. Oilers-Happee 3-5
17.2. Steelers-Oilers 3-2

Tulosvetovihje:
Vaikkakin SPV:llä on ollut viime kausia vaikeampaa, on se silti osoittanut parempaa peli-ilmettä kuin vastustajansa Oilers viime aikoina. SPV:ltä on myös aiemminkin nähty ryhdikkäämpiä eleitä kevättä kohden. Olettaa sopii, että Seinäjoella on viilattu puolustuspeliä parempaan kuntoon ja Oilers puolestaan etsii vielä kadonnutta virettään. Kotivoitto on todennäköinen ja lukemat voivat kasvaa muutaman maalin eroksi, vaikka keskinäinen historia puoltaisikin sitä kuuluisaa ”maalin peliä.”

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
SPV 6,7,8 – Oilers 3,4,5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

5 comments

  1. Ainoa kysymys ottelussa kuuluu kuinka huono SPV on. Siitä löytyy vastaus suoraan myös tulokseen.

  2. Huonosti pelannut oilers.. Ja spvkö se on hyvin pelannu? 😀 tos on kahden suuresti ailahtelevan jengin matsi

  3. Joo eipä spv leirissäkään henkseleitä paukutella :). Arto on siinä mielessä kyllä ytimessä että paljon on tänään kiinni siitä minkälaisen kiukun Speve saa päälle.

  4. ONko minulla tutina että Spevessä nähdään tänä keväänä monta äijää joita sitten taas syksyllä ei enää näy. Ainakin 84/85 ikäluokka alkaa olla parasta ennen leimauksen saavuttaneita.
    Kaikki kunnia tosin Kuuselalle ja Tuutsille, kauan olette jaksaneet ensitapaamisemme jälkeen polkea 🙂