Liigat

NST jatkaa Haapalan komennossa – kokenut ex-pelaaja mukaan valmennukseen

19.05.
2018
Liigat

Joonas Haapala jatkaa NST:n pääluotsina. Kuva: Juhani Järvenpää

Joonas Haapala jatkaa Lappeenrannan NST:n naisten liigajoukkueen pääkäskijänä. Apuvalmentajana toimii Pette Nousiainen.

Uutena nimenä valmennusryhmään liittyy kokenut entinen liigapelaaja Elina Sinisalo. Sinisalon rooliksi on kaavailtu eritoten yksilöiden valmentamista. Sinisalo pelasi urallaan lähes 250 ottelua naisten liigassa.

– Sinisalolla on 248 pelattua ottelua Naisten Salibandyliigassa niin uskon, että pystyy auttamaan meidän yksilöitä ottamaan seuraavan stepin pelaajana. Tietää sarjan vaatimustason ja ymmärtää peliä, niin tosi iso lisä valmennukseen, Haapala kommentoi.

Fysiikkavalmennuksen puolella jatkaa edelleen Antti-Juuso Ropo, mutta uutena mukaan tulee Iiro Härkönen.

– Ropo on kauden aikana täystyöllistetty SaiPan, Veiterän, töiden ja meidän toimesta, niin haluttiin tuoda mukaan lisää tekijöitä. Härkönen oli siinä mielessä luonnollinen valinta, että tunnen miehen monen vuoden takaa ja tiedän tarkasti millainen kaveri remmiin saatiin. Omaa jalkapallotaustan. On fiksu kaveri, siitä esimerkkinä, että toimi viimeisinä pelivuosina joukkueensa kapteenina. Koulutukseltaan fysioterapeutti, mutta tekee yrityksensä kautta myös personal trainerin hommia, Haapala kertoi.

Pelaajatilannetta Haapala kommentoi seuraavasti.

– Sopimustilanne on vuodenaikaan nähden varsin hyvä. Tullaan julkaisemaan isompi läjä sopimuksia kerralla, jopa koko joukkue, jos se on mahdollista. Vaihtuvuus on edellisiin vuosiin verrattuna paljon pienempää, joka on tietenkin hyvä juttu. Hyvillä fiiliksillä päästään aloittamaan valmistautuminen kauteen. Sen lupaan, että ensi kaudella nähdään varmasti aivan eri NST, mitä viime kaudella nähtiin, Haapala lupaili seuran sivuilla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen