Salibandyliigassa murskajaisten ilta – Classic tykitti 14 maalia Kuopiossa

Classic ei jättänyt Welhoille sanansijaa lauantaina Kuopiossa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic löi taululle rumat lukemat SB Welhojen vieraana Kuopiossa. Hallitseva mestari haki pisteet peräti 2–14-lukemin.

Isätäjoukkue Welhot sai otteluun pahimman mahdollisen alun. Classic löi tilanteen jo 0–3:een, kun peli oli hädin tuskin ehtinyt vanheta neljää minuuttia kauempaa. Ensimmäisen 20 minuutin täyttyessä tulostaululla paloi numerot 0–5.

Classicin vauhti ei hyytynyt kahdessa jälkimmäisessäkään erässä. Tahtipuikkoa heiluttivat sekä ykkös- että kolmosvitja.

Illan kovimmat tehopisteet saalistivat ykkösen Sami Johasson ja kolmosen Eetu Sikkinen, kun molempien saldoksi jäi kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Heidän lisäkseen neljä pelaajaa ylsi kolmeen pisteeseen.

Classic jatkaa puhtaan pelin kerhossa, kun taas Welhot on voittanut ja hävinnyt yhden pelin tällä kaudella.

Myös Jyväskylässä nähtiin lauantai-iltana murskajaiset. Jo avauspelissään kylmää kyytiä saanut OLS jäi jälleen jyrän alle. Tällä kertaa Happee oli parempi maalein 8–1.

Jyväskyläläislegenda Mika Kohosen paluu veti yleisöä Monnarille, kun paikalla oli lähes 900 silmäparia.

Oululaisvieraat sinnittelivät kyydissä vielä ottelun puoleen väliin asti, kunnes lukemat repesivät. Panu Kotilainen, Jaska Kunelius ja Jami Manninen veivät osumillaan Happeen 5–1-johtoon vain reilussa neljässä minuutissa.

OLS ei enää toipunut salamamaaleista, ja Happee pääsi kaunistelemaan numeroita päätöserässä.

Paul Kotilainen ja Petri Kauko saldosivat lauantailta tehot 1+2. Voitto oli Happeelle kauden ensimmäinen.