Kohutut sääntöuudistukset saivat lukijoilta tyrmäyksen: ”Onko esteenä oikeasti ottelun kesto? ”

Pääkallo.fi:n kyselyssä äänestäjien kanta oli lähes yksimielinen kansainvälisen salibandyn sääntöuudistuksiin. Kuva: Mika Hilska

Pääkallo.fi:n kyselyssä äänestäjien kanta oli lähes yksimielinen kansainvälisen salibandyn sääntöuudistuksiin. Kuva: Mika Hilska

Kohua herättänyt peliajan ja pelaajamäärän vähentäminen kansainvälisessä salibandyssa on herättänyt runsaasti keskustelua. Pääkallo.fi kysyi keskustelupalstallaan lukijoiden mielipidettä asiaan.

IFF:n hallituksen kokouspöytäkirjasta kävi ilmi, että peliaikaa haluttiin muuttaa 3×15 minuuttiin ja erätauot 10 minuutin mittaisiksi. Maajoukkueiden pelaajamäärää tiputettaisiin 15:een sisältäen kenttäpelaajat ja maalivahdit. Lisäksi esitettiin, että MM-kisoihin osallistuisi jatkossa 20 maata.

Lauantai-iltana 103 äänestäjästä 95 (92,2 prosenttia) oli vastannut uudistuksia vastaan.

Kuten kyselytuloskin osoittaa, IFF:ssä harkitut uudistukset eivät herättäneet riemunkiljahduksia salibandyn seuraajien keskuudessa.

– Miksi? Se tuli ensimmäisenä mieleen! Onko lajin leviämisen esteenä oikeasti ottelun kesto? En jaksa uskoa! Tuolla muutoksella ei saada yhtään junioria lisää harrastuksen pariin eikä katsojia lisää peleihin! Isojen maiden tulee jakaa tietoa ja osaamista seuratoiminnasta jatkuvasti eteen päin! Olosuhteet ovat myös suuri este kehitykselle! Kilpaurheilun pitäisi saada salibandyyn tarkoitettuja halleja joihin mahtuu muutama tuhat katsojaa ja on mahdollisuus myydä seurojen toimesta kioski ym. palvelua, nimimerkki Thompson perusteli.

– Ennemmin tekisivät kokonaan uuden lajin ja jättäisivät salibandyn sinälleen. Tuohon ”penkille vähemmän neloskentän miehiä”-hommaan olisin ihan ok. Maalivahti ja kenttäpelaaja, siinä on tarpeeksi. Joukkueissa on kuitenkin niin paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet vähän kaikkia paikkoja, että varmasti onnistuisi siirtää hyökkääjä puolustajaksi tai toisinpäin tarvittaessa, Arto Kilponen kirjoitti.

Myös puolustuspuheenvuoroja löytyi.

– 4 v 4 jollain koripallokentällä on ainoa vaihtoehto, jos salibandy aikoo ikinä kasvaa nykyistä merkittävämmäksi lajiksi. Kenttien tulee löytyä ulkomailla olemassaolevista halleista. TV haluaa kompaktit lähetykset ja TV:n kautta tulee lajille rahat. Myös olympia status toisi nykyiseen nähden valtavat rahavirrat, nimimerkki Sivustaseuraaja pohti.

– Aika negatiivinen oli omakin ensimmäinen reaktio, mutta kyllähän tätä aihetta passaa ihan rohkeasti pohtia. Ei se 5vs5 ja nykymuotoinen peliaika mikään luonnonvakio ole, vaan lajin syntyaikoina kohtuu mielikuvituksettomasti jääkiekosta kopsattu formaatti. Säbän erityispiirteitä taasen on nopeus, ja rahtusen pienempi kenttä yleensä tätä korostaa, FinnPeak puolestaan tuumi.

Osan mielestä pelaajamäärää voitaisiin jossain määrin tiputtaa, mutta peliajan suhteen oltiin selvästi ehdottomampia.

Perjantaina IFF:n pääsihteeri Pi Liljelund osallistui keskusteluun Twitterissä. Hän sanoi, että uudistuksessa on nyt ”edetty liian nopeasti” ja että ”viesti kentältä on selkeä”.