Oilers iski voittomaalin jatkoajan viimeisellä sekunnilla – TPS rökitti ErVin Turussa

Alexander Nyman (oik.) onnistui kreivin aikaan Tampereella. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Koovee ja Esport Oilers mittelivät keskiviikkona paremmuudesta miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereella. Alexander Nyman laukoi voittomaalin ajassa 64.59 ja Oilers voitti kamppailun jatkoajalla maalein 6-5.

Oilers johti peliä avauserässä parhaimmillaan 3-1, mutta toisen erän alussa Samuli Salomaan maali toi kotijoukkueen tasoihin. Molemmat osuivat erässä vielä kertaalleen, joten viimeiseen erään mentiin lukemissa 4-4.

Kooveen Kim Hyrkköselle avautui hyvä paikka ajassa 46.09, ja nuori mies latoi liigauransa avausmaalin tärkeään paikkaan. Oilersille avautui hyvä maalipaikka viimeisen kympin alussa lähivapaalyönnin muodossa. Kooveen muuri höntyili itselleen jäähyn tilanteesta ja Oilersin Casper Pfitzner tarjoili kulmalyönnistä loistavan syötön takatolpalle, josta Markus Markkola toi vieraat tasoihin ajassa 50.54.

Molemmilla oli paikkoja iskeä maaleja viimeisellä kympillä. Oilers otti vielä viimeisellä minuutilla aikalisän ja haki täydellä teholla kolmea pistettä, mutta varsinainen peliaika päättyi maalein 5-5.

Jatkoajalla espoolaisilla oli paremmat maalipaikat ja ratkaisu syntyi lopulta todella dramaattisesti. Nyman sai pallon keskustaan ja voitti Koovee-pelaajan kaksinkamppailussa. Puolustaja laukoi pallon maaliin ajassa 64.59, ja voi sanoa, että se syntyi aivan viimeisellä hetkellä.

Oilersin tehopelaajia olivat 1+2 tehtaillut Markus Markkola sekä 1+1 naulannut Pfitzner. Nemo Sipilä torjui vieraiden luukulla 22 laukausta.

Oilers sai voitosta kaksi pistettä ja on nyt sarjataulukon viidentenä. Koovee sai jatkoaikatappiosta yhden pisteen ja nousi sijalla 11 sarjassa.

Turussa nähtiin TPS:n ja ErVin välinen kamppailu, jossa TPS oli parempi loppulukemin 10-5.

Peli oli 2-2 ensimmäisen erän jälkeen, mutta toinen kaksikymppinen käänsi pelin kotijoukkueelle. Mikko Hautaniemi osui toisessa erässä kolmesti ja TPS viidesti, jonka myötä päätöserään mentiin 7-2-kotijohdossa. Lauri Kapanen iski 8-5-kavennuksen ilman maalivahtia, kun ottelua oli jäljellä kolme minuuttia, mutta TPS osui vielä kahdesti tyhjään rysään.

Hautaniemi maalasi pelissä neljästi, mutta kamppailun todellinen pistenikkari oli 1+4 tehtaillut Juho Sorri. TPS nousi voitolla sarjakakkoseksi. ErVille tappio oli kauden ensimmäinen, mutta se on voittanut kaksi peliä rankkarikisasssa, joten pisteitä on kertynyt yhteensä seitsemän. Helsinkiläisjoukkue on seitsemäntenä sarjassa.