Suomi kaatoi Tshekin 5-2 – Salin ja Kotilainen tehomiehinä

Peter Kotilainen onnistui Tshekkiä vastaan. Kuva: Mika Hilska.

Suomen maajoukkue pelasi Uppsalan EFT-turnauksessa lauantaina Tshekkiä vastaan. Suomi voitti ottelun lukemin 5-2.

Ottelun avauserä oli maaliton ja erittäin tarkka. Molempien pallollinen peli ja etenkin järjestäytyneet hyökkäykset oliva aavistuksen staattisia ja maalipaikat niistä hyvin vähissä. Pelinkäännöillä molemmat, mutta eritoten Suomi, saivat parhaat paikkansa. Suomi pääsi muutamaan otteeseen kääntämään erinomaisille maalipaikoille hyvinkin helppojen tshekkiläisvirheiden saattelemana. Muutaman kerran se sai luotua myös prässin myötä pari maalipaikan.

Toisessa erässä kuparisen rikkoi lopulta Eemeli Salin ajassa 23:05. Syötön maaliin antoi Nico Salo. Suomen toisen osuman iski Jami Manninen takatolpalta Peter Kotilaisen syötöstä ajassa 33:46. Kotilainen käytti pallon sisäänlyönnistä Joonas Pylsyllä ja syötti sen jälkeen kovan syötön takatolpalle, josta Manninen puttasi pallon sisään.

Muutama minuutti myöhemmin Jonne Junkkarinen katkaisi Tshekin pitkän avaussyötön ja pelasi pallon nopeasti ristiin Kotilaiselle, joka ampui suoraan syötöstä Suomen kolmen maalin johtoon. Vielä ennen erätaukoa Salin iski illan toisensa. Hän katkaisi Tshekin avauksen, pelasi pallon Ville Lastikalle, jatkoi itse maalille ja puttasi Lastikalta takaisin tulleen syötön maalin edestä neljännen kerran ohi Lukas Bauerin.

Tshekin avausmaali syntyi kolmannessa erässä ylivoimalla. Aivan erikoistilanteen viimeisillä hetkillä Patrik Suchanek ampui pienestä kulmasta. Lassi Toriseva torjui vielä tämän, mutta eteen tippuneen irtopallon tuuppasi sisään Adam Delong.

Tshekki tuli kahden maalin päähän ajassa 49:47 penkiltä nostetun Josef Ryparin maalilla. Mikulas Krbec riisti pallon Pylsyltä, nosti laitaa pitkin ja pelasi pallon toiselle puolelle Ryparille, joka ampui pallon suoraan syötöstä ohi Torisevan.

Ottelun viimeisen maalin iski Lauri Stenfors tyhjään maaliin ajassa 56:29. Hän riisti pallon Tshekin vapaalyönnin jälkeen Patrik Dozalta ja karkasi maalintekoon.

Suomen ja koko ottelun tehokkain oli Eemeli Salin kahdella maalillaan. Peter Kotilainen keräsi tehot 1+1.