Ennakkosuosikit jatkoon naisten Suomen Cupissa – viime kauden voittaja laulukuoroon

SB-Pro kaatoi Classicin naisten Suomen Cupin puolivälierissä ja esiintyy cupin välierissä. Kuva: Esa Takalo

SB-Pro kaatoi Classicin naisten Suomen Cupin puolivälierissä ja esiintyy cupin välierissä. Kuva: Esa Takalo

Naisten Suomen Cupissa pelattiin sunnuntaina kolme puolivälieriottelua. Välieräpaikan varmistivat SB-Pro, EräViikingit ja PSS.

SB-Pron ja Classicin välinen viime kevään Superfinaalin toisinto meni Prolle lukemin 8-7. Tiukan kamppailun ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä kympillä. Salla Suomela toi Classicin tasoihin viimeisen kympin alussa (6-6), mutta Jaana Lirkki ja Jenni Rautanen osuivat vielä kotijoukkueen osalta.

Ottelun tehopelaajia olivat Pron Jaana Lirkki (1+3) ja Silja Eskelinen (1+2). Classicin Denisa Ferencikova onnistui tehopistein 2+2. Joukkueet kohtasivat viime kaudella myös cupin finaalissa, jossa Classic oli vahvempi maalein 7-3. SB-Pro sen sijaan voitti Suomen mestaruuden ja johtaa tällä hetkellä naisten liigan runkosarjaa.

Pelicans ja ErVi väänsivät Lahdessa. Myös tuo ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja ErVin voittomaali syntyi ajassa 51.22 Milja-Maria Saarikosken toimesta, kun Pelicans oli tasoittanut pelin vain 12 sekuntia aiemmin. ErVin tehopelaajia olivat Saarikoski (1+2) ja Jonna Virkkunen (2+1). Pelicansin Sofia Mittentag iski pisteet 2+2.

Salibandyliigan PSS emännöi naisten 1. divisioonan Pirkkoja Porvoossa. Ennakkosuosikki ei päässyt ottelussa helpolla, sillä Pirkat johti peliä 5-4 kolmannen erän alussa. PSS maalasi kuitenkin vielä kolmesti ja varmisti välieräpaikkansa. Porvoolaisten Fanny Holmberg oli ottelun tehokkain pelaaja pistein 1+2.

Neljäs välieräjoukkue selviää keskiviikkona, kun FBC Loisto (1. div.) ja KaPa-65 (2.div) kohtaavat.

Naisten Suomen Cup
17:00 SB-Pro – Classic 8-7 Ottelutilastot
17:00 Pelicans SB – EräViikingit 6-7 Ottelutilastot
17:00 PSS – Pirkat 7-5 Ottelutilastot