Ulkomaat

Shokkiuutinen Sveitsin pääsarjasta – ruotsalaistähti kärysi kokaiinista

26.11.
2018
Ulkomaat

Mikael Karlssonin ura taisi olla siinä. Kuva: Damian Keller / Unihockey.ch.

Ruotsalainen Mikael Karlsson, 36, on tällä hetkellä kilpailukiellossa. Karlsson jäi lokakuussa ottelun jälkeisessä dopingtestissä kiinni kokaiinin käytöstä.

Karlssonin sopimus NLA-seura Kloten-Dietlikon Jetsin kanssa on purettu ja Sveitsin antidopingviranomaiset tutkivat asiaa ja ovat asettaneet Karlssonin toistaiseksi kilpailukieltoon. Karlsson on palannut kotimaahansa. Sveitsin salibandyliitto on tuonut meneillään olevan prosessin julki avoimuuden ja jatkuvan nollatoleranssistrategiansa vuoksi.

Karlsson ehti pelata Klotenin kanssa tällä kaudella kuusi ottelua, joissa hän teki tehopisteet 3+7=10. Sitä ennen Karlsson pelasi kaksi kautta Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ticinossa. NLB-vuosien aikana hän teki 49 ottelussa yhteensä huimat 139 tehopistettä.

Karlsson on pelannut kahdesti urallaan Ruotsin Superliigan finaaleissa ja tehnyt länsinaapurin pääsarjassa yhteensä 468 tehopistettä. Ruotsalaisen toimet ja lausunnot kaukalon ulkopuolella ovat aikanaan Ruotsissakin aiheuttaneet niin sanotusti parranpärinää. Karlsson juhli salibandyn MM-kultaa keväällä 2004 Ruotsin paidassa.

Swissunihockeyn uutinen aiheesta

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila