Liigat

Steelersille voitto Hämeen derbystä – Lastikka maalasi kolmesti

18.11.
2018
Liigat

Ville Lastikka osui kolmesti LASBia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Steelers ja LASB mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Hämeenlinnassa. Steelers oli vieraita parempi maalein 6-4.

Maaleja nähtiin heti ensimmäisillä minuuteilla, kun Joonatan Surakka vei LASBin 1-0-johtoon ajassa 3.22. Johto piti alle kaksi minuuttia, kun Jarkko Aallosen liigauran avausmaali toi kotijoukkueen tasoihin. Steelers pääsi seuraavaksi ylivoimalle, jonka Ville Lastikka päätti komealla laukauksella ajassa 7.02.

Steelersin vahva hurmos sai jatkoa, kun Nico Jonaeson purjehti upeasti koko kentän läpi ja taiteili Steelersin 3-1-johtoon. Ennen kuin ensimmäinen kymppi ehti täyttyä Joni Puolakka laukoi LASBin 3-2 -kavennuksen. Ensimmäinen erä jatkui tapahtumarikkaana, kun Steelers purki LASBin puolustuksen ja pääsi 2-1-hyökkäykseen, jonka Lastikka päätti maaliin ajassa 13.17. Erätauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toisessa erässä maalitehtailu hidastui selkeästi. Paikkoja oli molemmissa päädyissä, mutta kolmanteen erään mentiin samoissa lukemissa kuin toiseenkin.

Kolmoserässä vierasjoukkue vastasi jälleen avausmaalista. Tuure Ailion laukaus painui Santtu Pohjosen selän taakse, kun peliä oli pelattu 43.11. Steelersin pitkä pallollinen ralli johti Aleksi Kulmalan laukomaan 5-3 -maaliin juuri ennen viimeisen kympin käynnistymistä.

Viimeisillä minuuteilla Kulmala napautti melko turhaan LASB-vahdin käsille, ja vierasjoukkue pääsi ylivoimalle ajassa 57.58. LASB pelasi ylivoimalla ilman maalivahtia ja ajassa 59.25 Rasmus Kainulainen iski 5-4-kavennuksen Miska Mäkisen loistosyötöstä.

LASB haki edelleen tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut maalinteossa, vaan Pohjonen vapautti Lastikan maalintekoon, eikä mies erehtynyt tyhjästä rysästä. Steelersin voiton avaimena voi pitää varsinkin parempaa puolustuspeliä.

Ottelun tehopelaajia olivat Lastikka (3+0) ja Rasmus Kainulainen (1+2). Pohjonen torjui maalillaan 22 laukausta, ja tarjoili syöttöpisteen viimeiseen maaliin. Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa oli paikan päällä kaikkiaan 901 katsojaa.

Steelers katkaisi voitolla neljän pelin tappioputken ja nousi yhdeksänneksi miesten liigassa. LASB on kärsinyt viisi perättäistä tappiota. MM-tauolle lähdettäessä joukkue on pelannut 13 peliä ja kerännyt vain yhdeksän pistettä ollen sijalla 12 sarjassa, kun OLS nousi voitolla ryhmä ohi. Tällä haavaa vaikuttaa siltä, että joukkueella ei ole asiaa kevään pudotuspeleihin.

Miesten Salibandyliiga jää MM-kisatauolle OLS-Karhut-ottelun myötä ja palaa eetteriin 14.12.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Steelers – LASB 6-4 Ottelutilastot
18:00 OLS – Karhut 7-6 Ottelutilastot (OLS:n Otto Kurronen 0+5, voittomaalin iskenyt Mika Kaitera teki liigauransa avausmaalin)

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen