Kooste: Erikoinen tilanne Divarissa – Josba möhli ylivoimalla pallon omaan maaliin

Josba rähmi pallon omaan rysään. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Miesten Divarissa Loviisan Tor voitti kotonaan selvin 9-4 -lukemin Joensuun Josban lauantaina.

Ottelun varmasti erikoisin tilanne nähtiin kolmannen erän alussa, jonka Josba pääsi aloittamaan ylivoimalla. Joensuulaiset olivat viisi maalia perässä ja hakivat heti etua ottamalla maalivahdin pois ja pelaamalla ylivoimaa kuudella neljää vastaan. Tällä kertaa vain kävi niin, että joukkue möhli pahalla harhasyötöllä pallon omaan, tyhjään, maaliin. Tilanne näkyy videolla ajassa 4:06.

Tilannetta ei edesauttanut se, että osuma syntyi erän avausminuutilla, eikä varsinkaan se, että se syntyi toisen erän lopussa tulleen jäähyn aikana, joka kostautui ensimmäisen kerran omaan nilkkaan jo viisi sekuntia ennen toista erätaukoa. Tuolloin Tatu Könönen maalasi Torille alivoimalla.

Josba otti tappion myös melko raskaasti, sillä joukkueen edustajia ei saapunut pelin jälkeiseen lehdistötilaisuuteen. Josba on nyt sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Tor puolestaan on Divarin kärjessä.

Ottelun tehokkaimmat Tor-pelaajat olivat 2+1 -tehoin operoinut Könönen, sekä pisteet 1+2 tehnyt Jonas Hällfors. Josban Santtu Siponen teki niin ikään maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä.