Liigat

Kooste: 16-vuotias hyökkääjä iski liigauransa avausosuman jatkoajalla

12.02.
2019
Liigat

Pyry Kauppinen nousi Steelersin ratkaisijaksi sunnuntaina. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Porilainen Karhut ja Hämeenlinnan Steelers mittasivat toisiaan sunnuntai-iltana miesten Salibandyliigan ottelussa Porissa. Steelers vei voiton maalein 6-5 16-vuotiaan Pyry Kauppisen iskiessä voittomaalin ajassa 60.36.

Karhut aloitti pelin ja johti 2-1 avauserän jälkeen. Toisessa erässä nähtiin vain kaksi Ville Lastikan osumaa, joten kolmas erä käynnistyi vierasjohdossa. Steelers pääsi vielä kahden maalin johtoon kolmoserän alussa, mutta sen jälkeen iskettiin todella nopea hattutemppu Antti Vuorisen toimesta.

Karhut-hyökkääjä osui kolmesti aikavälillä 43.54-47.47 ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Vuorisesta olisi voinut tulla myös voittomaalin haltija, mutta Steelers iski tasoihin 25 sekuntia ennen loppua Timo Johanssonin toimesta.

Kauppinen syötti tasoitusosuman ja oli vieraiden tehopelaaja pistein 1+2. 16-vuotias hyökkääjä on nyt esiintynyt kolmessa liigaottelussa tehoin 1+3. Kotijoukkueen pistenikkari oli hattutempun tehtaillut Vuorinen.

Steelers katkaisi voitolla neljän pelin tappioputken ja jatkaa yhdeksäntenä sarjassa. Karhut on hävinnyt seitsemän peliä putkeen ja on edelleen sarjan toiseksi viimeisenä. Joukkue keräsi kuitenkin pisteen tasapelistä ja on sen turvin kahdeksan pisteen etumatkalla Kooveeseen nähden.

Kari Sahan ottelukuvat (UrheiluSuomi.com)

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen