Liigat

Naisten liigan tuomareilta hieno ele – viimeisen kierroksen palkkiot hyväntekeväisyyteen

21.02.
2019
Liigat

Naisten liigan tuomareilta hieno ele. Kuva: Juhani Järvenpää

Naisten salibandyn pääsarjaerotuomariryhmä on mukana hyväntekeväisyystempauksessa lahjoittamalla Naisten Salibandyliigan runkosarjan viimeisen ottelukierroksen (23.2.2019) erotuomaripalkkionsa hyväntekeväisyyteen Hope ry:n kautta.

Ne erotuomarit, jotka eivät vihellä runkosarjan päätöskierroksella lahjoittavat helmikuulta jonkun muun ottelun palkkion. Myös tyttöjen SM-sarjaa viheltäviä erotuomareita osallistuu keräykseen.

Kokonaispotti hyväntekeväisyyteen on n. 2 600 euroa, ja summa lahjoitetaan Hope ry:n kautta vähävaraisille lapsiperheille mm. pääsylippuina kevään Naisten Salibandyliigan loppuotteluihin.

Aloite hyväntekeväisyystempaukseen virisi erotuomarikunnalta.

– Naisten pääsarjaerotuomariryhmän sisällä heräsi ajatus, että mekin voisimme olla mukana hyväntekeväisyydessä. Ryhmä oli heti ajatuksessa mukana, kertoo tempausta ideoimassa ollut ja Naisten Salibandyliigan erotuomareihin kuuluva Tom Kirjonen.

Samalla Kirjonen esittää hyväntekeväisyyshaasteen muiden lajien erotuomareille.

– Pienillä eleillä saadaan aikaiseksi paljon hyvää mieltä muille, joille se ei ole ihan tavanomaista.

– Ohjaamme ilolla tämän hienon, yhteiseen auttamistahtoon pohjautuvan lahjoituksen niiden perheiden iloksi, joiden arkea vähävaraisuus rajoittaa. Perheen yhteiset hetket esimerkiksi urheilukatsomossa ovat niitä, joita muistellaan pitkään, kertoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Myös Salibandyliiton erotuomaripäällikkönä toimiva Jani Holopainen on erittäin otettu erotuomareiden eleestä.

– Tämä osoittaa esimerkillistä asennetta ja on käytännön kädenojennus naisten pääsarjaerotuomareilta niitä kohtaan, joilla on haasteita arjen asioiden kanssa. Tällä tavoin voimme osaltamme ja Hope ry:n kautta tarjota elämyksen, joka tuo iloa vähävaraisten perheille, Holopainen iloitsee.

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.