Happee menetti johtonsa ja hävisi jatkoajalla – Oilers voiton päässä välieristä

Justus Kainulainen osui kahdesti. Kuva: Esa Jokinen.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Happeen ja Oilersin sarja jatkui Jyväskylän Monnarilla. Ottelu päättyi Oilersin voittoon jatkoajalla maalein 6-5. ”Öljymiehet” johtavat sarjaa nyt 3-0.

Avauserässä Oilers oli selvästi parempi ja se onnistui maalaamaankin jo puolentoista minuutin kohdalla Jesperi Lindforsin toimesta. Peter Kotilaisen kanttiveto tasoitti pelin ajassa 6:40 ja hiljalleen Happee alkoi saada juonesta kiinni. Loppuerässä Happee oli hallitsevampi osapuoli, vaikka Oilersillakin oli muutama maukas maalipaikka nopeista pelinkäännöistä.

Toinen erä oli tasainen ja vasta ajassa 28:51 Panu Kotilainen iski erän ensimmäisen maalin Mikko Immosen mainiosta poikittaissyötöstä. Justus Kainulainen tasoitti kolme minuuttia myöhemmin laukomalla pallon etukulmasta ohi Happee-vahti Markus Laakson.

Paul Kotilainen vei Happeen jälleen johtoon ajassa 35:55 ylivoimalla. Syötön ylivoimaosumaan tarjoili velipoika Peter. Erän lopussa Jani Rauhala teki uransa ensimmäisen Salibandyliigan playoff-maalin, kun Santeri Lindfors tökkäsi pallon hänelle kuin hopeatarjottimella.

Kolmannen erän alkupuolella Happee toisti ylivoimakuvionsa, kun Paul Kotilainen tälläsi kaukaa Peter Kotilaisen syötöstä joukkueen jälleen johtoon. Tilanne oli lähes identtinen kuin edeltävä ylivoimaosuma. Vain puolisentoista minuuttia minuuttia myöhemmin Happee pelasi hienon järjestäytyneen hyökkäyksen, jonka päätti Jami Manninen leipomalla pallon rystypuolelta ohi Oilers-torjuja Joonas Kaltiaisen.

Ajassa 47:12 Panu Kotilainen otti turhautuneena jäähyn, jonka Happee kuitenkin selvitti muutaman upean torjunnan ottaneen Markus Laakson johdolla. Heti jäähyn päätyttyä pääsi Justus Kainulainen niittaaman kuitenkin lukemiksi 5-4.

Kolmannen erän viimeisellä kympillä Oilers oli vahvempi ja vajaa neljä minuuttia ennen päätössummeria Oilersin Rasmus Markelinin toimitus maalille livahti sisään tuoden pelin tasoihin. Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Ottelun ratkaisun iski lopulta Riku Holopainen, kun jatkoaikaa oli pelattu kaksi minuuttia ja 48 sekuntia.

Ottelun tehokkain Oilers-pelaaja oli Justus Kainulainen kahdella maalillaan. Markus Markkola syötti kaksi. Happeen puolelta Peter Kotilainen tehtaili pisteet 1+3 ja Paul Kotilainen osui kahdesti. Molemmat maalivahdit pelasivat mainion ottelun.