TPS hakkasi päätään Eero Kososeen – SPV siirtyi välieräsarjassa johtoon

Eero Kosonen sai rehkiä SPV:n maalilla sunnuntai-iltana. Torjuntoja kertyi peräti 26. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljet siirtyi miesten Salibandyliigan välieräsarjassa 2–1-johtoon Turun Palloseuraa vastaan. SPV nappasi voiton Seinäjoen urheilutalolla maalein 4–2.

TPS pysähtyi sunnuntai-iltana muuriin nimeltä Eero Kosonen. Peliveljien maalivahti kasasi tilastoihinsa 26 torjuntaa ja oli suorastaan eleettömän varma tolppien välissä.

SPV-puolustaja Petri Hakonen oli mukana avauserän molemmissa maaleissa. Ensin hän pääsi itse heiluttamaan verkkoa, kun oikealta laidalta lähtenyt rannelaukaus yllätti Pyry Luukkosen TPS-maalilla.

Peli oli Hakosen osuman kohdalla ehtinyt vanheta vasta hieman yli kaksi minuuttia.

2–0-maali oli todellinen pukukoppiosuma, sillä se syntyi sekunti ennen erätaukosummeria. Hakonen toimitti pallon maalille puolesta kentästä ja Henri Myllymäki ohjasi sen sisään.

TPS:lle tarjoutui avauserässä kaksi ylivoimaa, mutta erikoistilannepelaaminen oli todella tukkoista. Välillä joukkueella tuotti vaikeuksia saada edes palloa alivoimaisen SPV:n puolustusalueelle.

Kävikö maalissa vai ei?

Toisen erän alussa vieraat kuitenkin pääsivät heti maalin makuun. Lauri Stenfors pelasi hienon yhden kosketuksen syötön etutolpan puolella odottaneelle Miko Kailialalle, joka ampui pallon reppuun.

Hetkeä myöhemmin Olli Kinnusen käsi osui kaksinkamppailutilanteessa Jyrki Holopaista kasvoihin, ja TPS-sentteri lähti istumaan kaksiminuuttista. SPV hyödynsi ylivoimansa, kun Matias Veikkola painoi pallon Luukkosen selän taakse.

Toisessa erässä nähtiin myös varmasti vielä jälkikäteen paljon puhetta aiheuttanut tilanne, kun Sami Saarisen laukaus näytti jo tv-kameroiden perusteella ohittaneen SPV-vahti Eero Kososen. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, ja eri kuvakulmista katsottuna olikin hankala antaa lopullista tuomiota tilanteesta.

Enää kolmoserässä ”Tepsiltä” ei kuitenkaan maalia viety, kun joukkue kavensi 3–2:een erän alussa. Mikko Hautaniemi löi sisään maalin eteen pomppimaan jääneen pallon.

Turkulaisryhmä sai myös ylivoimaansa pikku hiljaa parempaan suuntaan, mutta ylärimaa lähemmäksi se ei yrityksistä huolimatta päässyt.

Sitten tuli pohjalaisten kuitti.

Kolmatta erää oli vajaa yhdeksän minuuttia jäljellä, kun Veikkola teki oivan liikkeen takatolpalle. Kulmasisäänlyönnistä tullut syöttö löysi pakin lavan, ja tämä ohjasi illan toisellaan lukemat 4–2:een.

SPV-puolustus hoiti Kososen johdolla varmasti turkulaisten loppupyörityksen. Välieräsarja jatkuu tiistaina Turussa, ja finaaliin vaaditaan neljä voittoa.