Divarit

VeikkausTV-ennakko: Juhlitaanko Sipoossa liiganousua perjantai-illan päätteeksi?

12.04.
2019
Divarit

Kellistääkö Mikko Piipon ÅIF Benjamin Lepolan Karhut jo kolmannen kerran? Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan karsinnoissa edessä on neljäs ottelu. Sarja on nyt tilanteessa 2-1 ÅIF:lle. Illan ottelu alkaa kello 19:00 Sipoossa ja sen lähettää suorana VeikkausTV.

Lähtökohdat:
ÅIF on onnistunut kahdessa edellisessä mainiosti omassa pelisuunnitelmassaan ja Karhut vastaavasti on tuntunut sulavan kevätauringossa. Divarin runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut ÅIF on puolustanut koko kevään sitkeästi ja sinnikkäästi ja iskenyt vastaan. Aloitteellisempi osapuoli se ei peleissä ole ollut, vaan taktiikka on perustunut pitkälti kyttäilyyn.

Se on osoittautunut monessa sarjoista fiksuksi ratkaisuksi. Meneillään olevassa karsintasarjassa Karhut on pelannut omaa peliään täysin ÅIF:in pussiin. Vain hetkittäin Karhut on malttanut pedata maalipaikkoja pidemmistä hyökkäyksistä haastaen sipoolaisten puolustusta tosissaan.

Karhujen juonikkuus tai pikemminkin sen puute pallollisessa pelissä yhdessä heikon kenttätasapainon kanssa on avannut ÅIF:lle mahdollisuuden käyttää asetta, jossa se on läpi kauden ollut yksi Divarin parhaista joukkueista – todella terävää kääntöpelaamista. Viimeisimmässä ottelussa porilaisten kannalta karmein esimerkki oli toinen erä, jossa ÅIF piti parhaimmillaan Karhuja pilkkanaan.

ÅIF:lla on nyt erinomainen tilaisuus pelata itsensä miesten liigakartalle. Täyteen ammuttu kotihalli antaa varmasti tukea ja sen edessä Karhut on jo kertaalleen kaadettu. Odotettavissa on tiukka ottelu, jonka ratkaissee se, saako ÅIF pidettyä flow-tilansa yllä vai tokeneeko Karhut tällä hetkellä varsin tiukasta kipsistään. Se on pelannut eritoten valmentajavaihdoksensa jälkeen itse laimeahkoa pallollista peliä ja perustanut edesottamuksiaan itsekin kääntöpelaamiseen. Nyt pitäisi nopeasti löytää aseet ÅIF:n inhorealistisen pelitavan horjuttamiseksi monipuolisemmalla järjestäytyneellä hyökkäyksellä.

Kuumat ja kylmät:
ÅIF:n Tuomas Liukolampi on ollut tässä sarjassa kovassa iskussa. Hän on tehnyt kolmeen peliin eniten pisteitä joukkueestaan (4+1) ja plusmiinustilasto näyttää lukemaa +6. Nuorten Kasper Tähkän ja Oliver Sillanpään edesottamuksia ei voi olla huomioimatta, vaikka Sillanpää plusmiinus onkin pakkasella kolmen maalin verran. Markus Mitikka ei ole puolestaan pystynyt vielä auttamaan joukkuettaan pisteiden muodossa ja tehotilastokin on neljä maalia pakkasella.

Karhujen kylmien puolella on maalivahtiduo Roope Mutka ja Tomi Bergendahl. Kumpikaan heistä ei ole kyennyt parhaimpaansa otteluissa. Mielenkiintoista onkin nähdä, kumpi heistä pelaa, vai nostaako valmennus tolppien väliin Rasmus Östermanin.

Kokenut Ville Salonen puolestaan on tehnyt pisteet 1+6 ja on omalta osaltaan onnistunut sarjassa. Benjamin Lepola on onnistunut niin ikään pistein 5+1, mutta parempaankin on varmasti rahkeita.

Yhteinen historia
Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Divarissa aiempina vuosina ennen tätä karsintasarjaa. Voitot ovat kolmen erolla Karhujen hyväksi.

Taistelupari:

Tuomas Liukolampi, ÅIF – Benjamin Lepola, Karhut

Tuomas Liukolammen kova vire on ollut sipoolaisille iso asia tässä sarjassa, kuten aiemminkin tällä kaudella. Maalipyssy on onnistunut tiukoissakin paikoissa ja pystynyt auttamaan joukkuettaan tehojen muodossa. Hän voi olla se pelaaja, joka ratkaisee ÅIF:lle liigapaikan.

Myös Lepola on tehnyt sitä, mitä parhaiten osaa, eli maaleja. Vaikka pallottomassa pelissä on ollut haasteita läpi kauden, tulisi Lepolan tässä sarjassa olla nimenomaan joukkueelleen iso ase tulivoimansa myötä. Hänellä on varaa vielä parantaakin ja rightin lavan sietää olla kuumana, mikäli Karhut haluaa vielä liigapaikkansa säilyttää.

Kokoonpanot:
Karhujen Eero Harjula ei pelannut edellisessä pelissä. Antti Vuorinen pelasi puolestaan vain ensimmäisessä karsintapelissä. Mahdollista on, ettei heitä nähdä nytkään kentällä.

Edelliset ottelut:

Karhut
9.4. Karhut-ÅIF 6-9
7.4. ÅIF-Karhut 6-5 ja.
5.4. Karhut-ÅIF 8-3

ÅIF
9.4. Karhut-ÅIF 6-9
7.4. ÅIF-Karhut 6-5 ja.
5.4. Karhut-ÅIF 8-3

Pääkallo.fi:n maaliarvio:

Edellinen ÅIF:n kotipeli ratkesi vasta jatkoajalla ja mahdollista trilleriä on lupa odottaa tälläkin kertaa. ÅIF:lla on periaatteessa ottelussa ja sarjassa vain voitettavaa ja se rentous on näkynyt. Nyt nähdään, ottaako joukkue paineita siitä, että sarja on katkolla kotisalissa, vai pystyykö se edelleen pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Nyt sillä on mainio mahdollisuus ryöstää porilaisilta liigapaikka.

Maaliveikkaus: ÅIF 6,7,8 – Karhut 5,6,7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila