Liigat

Loistolla kasassa 19 pelaajasopimusta – joukkue tekee ensi kaudella yhteistyötä Wirmon kanssa

25.06.
2019
Liigat

Loiston valmistautunut tulevaan kauteen pitkälti pallottomasti. Kuva: FBC Loisto

Ensi kaudella naisten Naisten liiga B:ssä pelaava turkulainen FBC Loisto julkaisi maanantaina ensi kauden pelaajatilanteensa ja julkisti samalla famisopimuksensa mynämäkeläisen SBS Wirmon kanssa.

Loiston sekä Wirmon juniorijoukkueet tyttöpuolella ovat olleet viime vuosina eri ikäluokkien eliittiä, joten pelaajavaihdosta on varmasti hyötyä Loistolle. Tällä hetkellä joukkueen kokoonpanoon kuuluu 19 pelaajaa (17+2). Sen lisäksi kesärinkiin kuuluu viisi nuorta pelaajaa. Jannike Grönroosin piti liittyä Loiston vahvuuteen Turun Palloseurasta, mutta loukkaantumisen myötä ensi kausi jää pelaamatta.

– Meillä on koossa nuori ja nälkäinen joukkue. Nuoruudesta huolimatta joukkue on monenlaisissa liemissä kerennyt jo ”uimaan” vuosien varrella. Kesätreeneissä on ollut hyvä meininki päällä ja odottavin mielin kohti kauden alkua. Nyt ollaan valmistauduttu kauteen hieman eri lailla kuin aikaisemmin. Nimittäin pallon kanssa ollaan oltu huomattavasti vähemmän kuin ennen.

– Tällä porukalla melkeinpä jokaisella edellinen kausi jatkui päätyyn asti. Lisäksi pelaajia on ollut iso määrä eri liiton tapahtumissa kauden jälkeen, joten näen että tekee hyvää tehdä välillä muutakin kuin olla pallon kanssa. Hannu Fälden on vetänyt hyvät fysiikat joukkeelle, joten luottavaisin mielin sen suhteen saa olla, päävalmentaja Matti Pienihäkkinen kommentoi Loiston sivuilla.

Sopimuspelaajat:
Heininen Minnie mv
Hermanson Elinda mv
Grönberg Clara
Heininen Eeva
Keihäs Nea
Koski Eerika (Wirmo, B- ja C-tytöt)
Lahti Tuulia
Lenkkeri Saana (Wirmo, A-tytöt)
Manninen Mila (Pirkat, N1 divisioona)
Maikola Henrika
Mettälä Iida
Niinikoski Sini
Pakarinen Laura
Pietilä Emilia
Pietilä Olivia
Raiski Essi (Nousiaisten ryhti, 4.divisioona)
Valtola Ulla
Vesanen Pinja (Salamanders, 4.divisioona)
Väätäjä Maija

Harjoitusringissä:
Kankaanpää Katariina
Oksanen Siiri
Pir Yelda
Saarinen Henna
Wilenius Weera

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen