Viikon kysymys

Tallinnan cup-finaali herätti jonkin verran parranpärinää – mukana mielenkiintoinen parannusehdotus

05.12.
2019
Viikon kysymys

SPV ja Classic ovat vastakkain cupin seuraavalla kierroksella. Cupin parantamiseksi tarjottiin myös mielenkiintoinen ehdotus lukijapuolelta. Kuva: Juha Käenmäki

Kysyimme viime viikolla viikon kysymyksenä, että oliko Suomen Cupin finaalien vieminen Tallinnaan ensi vuonna hyvä ratkaisu.

Vastauksia tuli tällä kertaa vain 30. Ratkaisua piti huonona 17 vastaajaa (56,7 %) ja hyvänä 13 vastaajaa (43,3 %). Vastauksiin vaikutti osiltaan se, että Suomen Cupissa pelataan tällä kaudella 3 x 15 minuutin otteluita, mikä ei ole miellyttänyt salibandykansaa.

Kommentteja tuli tuohonkin aiheeseen liittyen.

”Taloudellisesti tämä keissi on varmasti suht kallis operaatio, mutta jos positiivisia mahdollisuuksia hakee niin niitä voisi olla vaikkapa yhteistyö Viron liiton kanssa; vaikka ilmaislipuilla paikalliset juniorit katsomoon, koulutustilaisuudet valmentajille & tuomareille ja ehdottomasti virolaiset tuomarit oikeutta jakamaan!
Milloinkohan tästä tehtiin päätös – ettei vain myöhäisen päätöksenteon takia missata mahdolliset hyvät puolet tästä asiasta.

Läpinäkyvyyden kannalta voisivat avat ko tapahtuman talouspuolta tyyliin Viron ottelutapahtuma vs kotimainen…”, Jonninmoinen Friikki kommentoi.

”Aki” antoi kokeilulle sapiskaa, mutta tarjoili hyvin mielenkiintoisen parannusehdotelman cupin suhteen:

”Minulle ei oikein aukea mitä tällä haetaan. Katsojia Tallinnasta? Ei löydy ainakaan sitä määrää että siitä olis taloudellista hyötyä. Salibandy on niin pientä Virossa, ettei sen varaan voi tapahtumaa järjestää. Finaalijoukkueet selviää niin myöhään ja siksi päätös lähteä katsomaan pelejä on monella epävarmalla pohjalla. Toivottavasti Suomesta saadaan jengiä liikkeelle.

Suomen Cup tapahtuma pitäis olla viikonlopputapahtuma Suomessa, jossa pelataan välierät ja finaalit saman viikonlopun aikana (pelit perjantai ja lauantai). Tällä saatais liikkeelle yhteensä 8 joukkuetta+ pikkufinaalijoukkueet. 8 juokkuetta alkaa saamaan jo massoja liikkeelle, joka taas tuottaa pöhinää ja kaupallisuutta. Saa käyttää ja nähdään Tallinnassa 8.2.”

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen