SaiPa ja korkeakoulut tekevät yhteistyötä – tavoitteena houkutella lahjakkaita nuoria

SaiPa Salibandy tekee yhteistyötä korkeakoulujen kanssa.

Lappeenrantalainen SaiPa Salibandy, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu ovat sopineet yhteistyöstä urheilijoiden opiskelun tukemiseksi.

SaiPa salibandyn edustusjoukkueen ja A-nuorten sopimuspelaajille tarjotaan mahdollisuutta opiskella suunnitelmallisesti kohti muun muassa kauppatieteiden ja tekniikan korkeakoulututkintoa.

Kyse on avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista. Opiskelu ei maksa pelaajille mitään, vaan LUT ja LAB tarjoavat opintomahdollisuudet sekä niihin liittyvän opintojen ohjauksen ja suunnittelutuen ilmaiseksi.

LUT on Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto ja LAB on ammattikorkeakoulu, joka syntyi Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen yhdistymisen seurauksena.

Tiedotteessa kerrotaan, että yhteistyö tarjoaa pelaajille joustavan tavan edetä opinnoissaan Lappeenrannassa myös niissä tilanteissa, joissa pelaajan sopimus kattaa tutkinto-opintoja lyhemmän ajanjakson.

Korkeakoulujen opintosuoritukset ovat opintopistemitoitettuja eurooppalaisen käytännön mukaisesti, joten opintopisteet on mahdollista hyödyntää myös muiden korkeakoulujen tutkinnoissa.

Seura kertoo, että opintomahdollisuuden avulla seuran tavoitteena on myös houkutella lahjakkaita nuoria pelaajia Lappeenrantaan.

SaiPa Salibandy syntyi, kun kaksi lappeenrantalaista seuraa NST ja PoNoVo fuusioituivat. Tulevalla kaudella SaiPan edustusjoukkueet pelaavat naisten F-liigan B-lohkossa ja miesten Divarissa.