Hyvää syntymäpäivää Juho Syvänen! – ”Pölynimuria toivoin”

Pääkallo onnittelee Juho Syvästä syntymäpäivän johdosta. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo onnittelee Juho Syvästä syntymäpäivän johdosta. Kuva: Esa Takalo

Pääkallon kesäkuussa startanneessa juttusarjassa häiritään salibandypelaajia, joilla on syntymäpäivä. Tänään 25-vuotispäiviään juhlii Classic-hyökkääjä Juho Syvänen.

Juttusarjassa soitellaan syntymäpäiväonnitteluita satunnaisina päivinä. Lähiaikoina synttäreitään juhlivien kannattaa olla varuillaan, sillä haastattelun lisäksi mukana on myös pienimuotoinen syntymäpäivävisa.

Ensinnäkin onnittelut syntymäpäivän johdosta!

– Oikein paljon kiitoksia.

Miten olet viettänyt syntymäpäivääsi?

– Tuota noin niin. Kymmeneltä tulin Suomen Vesitekniikalle myyntitöihin. Esimieheni Pulkkisen Jere osti Onnensanat-arvan synttärilahjaksi. Sitä tässä just raaputtelin.

– Kun tässä muutaman tunnin päästä pääsen töistä, niin ajattelin ottaa hetken vapaata ja mennä sen jälkeen pelaamaan padelia. Rauhallisissa merkeissä siis.

Mitä sait/toivoit lahjaksi?

– En ole vielä muita lahjoja (kuin arvan) saanut. Äiti kyseli, mitä haluaisin lahjaksi ja kun tuli tuossa vastaikään Kalevaan muutettua, niin pölynimuria toivoin.

Onko 25 jotenkin spesiaali ikä? Saat lainsäädännöin puitteissa adoptio-oikeuden.

– Oho, sitä en tiennytkään.

– Ei kai se nyt sen ihmeellisempi ikä oo. Vuodet vierii eteenpäin ja kokemusta karttuu. En ajatellut sen kummemmin juhlia. Tietysti kun on lähempänä 50 kuin syntymää, niin se vähän kauhistuttaa.

Kuinka monta ikävuotta on kulunut lajin parissa näistä 25:stä?

– Jaa, taisin Sahalahdella joskus aikanaan 7-vuotiaana aloittaa Mannerheimin lastensuojeluliiton sählykerhossa ja 8- tai 9-vuotiaana tulin ekan kerran Classiciin pelaamaan, niin onhan tässä sählyn parissa oltu suurin osa näistä vuosista.

Miten kesä on sujunut?

– Oikeinkin hyvin. Sanotaanko näin, että jos urheilun näkökulmasta katsotaan, niin testitulokset on parhaita mitä on ikinä ollut. Ukko alkaa olla elämänsä kunnossa.

Syntymäpäivävisa:

Mikä viikonpäivä oli kun synnyit?

– Joskus oon sen kattonut. Mikähän se oli. Oiskohan se ollut tiistai.

Googlen mukaan 26.8.1995 oli lauantai.

– Ei se sitten ollut edes hirveän lähellä.

Tiedätkö ketään julkisuuden henkilöä, jolla on tänään myös synttärit?

– Varsinaisia julkisuuden henkilöitä ei tule mieleen, mutta Saarisen Vesa, joka oli salibandymaajoukkueen ekoja valmentajia ja toimi mun opettajana ja rehtorina, niin hänellä on myöskin tänään syntymäpäivä.

Vesa Saarinen oli miesten salibandymaajoukkueen toinen päävalmentajana ja luotsasti Suomea vuosina 1987-1991.

26.8. on syntynyt myös esimerkiksi muusikko Kari Peitsamo (1957), Yksin kotona -leffojen tähti Mackauley Culkin (1980) sekä NBA:n kovimpiin pistelinkoihin lukeutuva James Harden (1989).

– Oioi, kova. Siinä on kyllä kova ukkeli (Harden). Melkein yhtä kova pistelinko kuin allekirjoittanut.

Tiesitkö muuten, että tämä on historiallinen päivä Yhdysvalloissa. Perustuslain 19. lisäyksestä, joka antoi naisille äänioikeuden, tulee tänään kuluneeksi tasan sata vuotta?

– En ollut tästä tietoinen, mutta erittäin komea merkkipäivä ja itekkin oon tasa-arvon puolestapuhuja, niin sinällään hienoa olla osa tätä päivää.

Kiitämme F-liigan kotisivuja syntymäpäiväsankareiden nostamisesta etusivulle!