Liigat

PSS tasaisen F-Liigan kärjessä: ”Moni on sanonut, että ryhmämme heikkeni viime kaudesta”

30.09.
2020
Liigat

PSS on juhlinut voittoa kahdessa ensimmäisessä pelissä tällä kaudella. Kuva: Ari Arola

F-Liigan A-lohko on alkanut tasaisissa merkeissä, kun kahden kierroksen jälkeen ainoastaan PSS on pystynyt kahteen voittoon. Päävalmentaja Jukka Kouvalainen kommentoi joukkueen alkukautta ja tammikuussa pelattavaa Champions Cupin välierää.

Viime kausi naisten salibandyliigan A-lohkossa oli tasainen lukuun ottamatta Pelicansin taaperrusta. Kouvalainen odottaa tällä kaudella vielä tasaisempaa sarjaa kokonaisuudessaan.

– Pelicans oli viime kaudella se heikoin joukkue. Nyt tuntuu, ettei heikkoja olekaan ja sarja on erittäin tasainen. Vaikka viime kaudellakin pelit menivät paljon ristiin, niin tällä kaudella tulee menemään vieläkin enemmän ja se on myös sarjan kannalta hyvä, että tulee tiukkoja pelejä, arvioi päävalmentaja Jukka Kouvalainen.

Oman joukkueen starttiin ja mahdollisuuksin Kouvalainen on tyytyväinen, vaikka ulkopuoliset ovat arvioineet PSS:n heikentyneen.

– Vaiheessa me olemme, mutta aihio on hyvä. Moni on sanonut, että ryhmämme heikkeni viime kaudesta, mutta kyllä meille tuli todella hyviä vahvistuksia. Varmasti kausi tulee näyttämään, että mikä se todellisuus sitten on. Oma fiilis on, että ryhmämme on ainakin yhtä vahva kuin viime kaudella, ellei jopa parempi tietyiltä osa-alueilta.

Lauantaina PSS kohtaa sarjakakkosen KooVeen ja sunnuntaina on vastassa viime kauden runkosarjan ykkönen ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta napannut SB-Pro. Sunnuntain pelissä haetaan varmasti ensimmäisiä kertoja kuuluisia asetelmia jo keväällekin.

– SB Prota vastaan on ollut sellaisia henkien taistoja. Pelattiin Prota vastaan kaksi harjoituspeliä ja myös Super Cupissa kohdattiin, eli tämä on jo kauden neljäs kohtaaminen, joka on aika paljon samaa joukkuetta vastaan. Varmasti tiettyjä asetelmia haetaan jo, siellä on löytynyt aika hyviä taistelupareja kaukalon sisällä. Jo harkkapeleissä oli sellainen tunnelma, etteivät ne olleet vain harkkapelejä. Varmasti yksi vastaan yksi -pelissä näkyy erityinen halu voittaa tilanteita, mutta ehkä se kokonaisuus ei vielä niin näy, koska kausi on niin alussa. Niin meillä kuin varmasti Prollakin on tavoitteena pelata parasta peliä sitten keväällä.

Historian kymmenennen Champions Cupin lopputurnaus on tarkoitus pelata Sveitsin Winterthurissa 9.-10. tammikuuta. Kansainvälinen salibandyliitto IFF arpoi PSS:n vastustajaksi välieriin ruotsalaisen Pixbo Wallenstamin.

– Kova haaste. Ruotsissakin on ensimmäinen kierros pelattu ja Pixbo voitti oman pelinsä ja he varmasti tulevat olemaan sen sarjan ennakkosuosikkeja. Heti vuodenvaihteen jälkeen saadaan kyllä kovin mahdollinen mittari omalle tekemisellemme. Tiedetään vastustaja hyvissä ajoin etukäteen ja meillä menee aikataulu liigan puolella sillä tavoin hyvin, että 19. ja 20. päivä joulukuuta on vuoden viimeiset pelit. Meillä on hyvin aikaa valmistautua siihen otteluun. Kyllä se vaatii meiltä maksimisuoritusta, jos halutaan horjuttaa vastustajaa.

Näinä koronaviruksen jyllääminä aikoina koskaan ei tiedä mitä joudutaan perumaan, varsinkin jos valtioiden rajoja pitää ylittää.

– Se on ihan toinen juttu sitten. se on viisaampien päätettävissä, että tullaanko peliä koskaan pelaamaan. Tällä hetkellä valmistaudumme sillä ajatuksella, että peli pelataan ja kaikki jutut on tähdätty siihen. Sitten odotetaan, että mitä tapahtuu.

– Toivotaan, että ainakin tätä meidän liigaa saadaan pelata. Koko ajan tulee huolestuttavia uutisia varsinkin urheilupiireistä, että altistumisia koronavirukselle on tullut. Toivotaan, että kaikki joukkueet huolehtivat asiansa tämän tiimoilta hyvin, pystytään kautta jatkamaan turvallisesti eteenpäin, Kouvalainen päättää.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46