Liigat

Top5: Naisten F-liigan parhaat hyökkääjät

18.09.
2020
Liigat

Karoliina Kujala on vielä 33-vuotiaana liigan kärkihyökkääjiä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Naisten F-liiga pärähtää käyntiin lauantaina. Listasimme sarjan viisi parasta hyökkääjää.

5. Suvi Hämäläinen, Koovee
Hämäläinen nousi viime kaudella suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään syksyllä murtauduttuaan Suomen MM-ryhmään NLB:stä. Kausi päättyi ikävään polvivammaan, mutta laiturin pitäisi olla kaukalossa jo melko pian. Nakutti NLB:ssä vakuuttavat 40 pistettä 16 otteluun ja pääsee nyt ensi kertaa testaamaan tasoaan korkeimmalla sarjatasolla. Vasta 17-vuotias pelaaja, jolla on roimasti pallollista osaamista ja pärjää fyysisestikin hyvin aikuisten peleissä. Kooveessa iso rooli tärkeiden pelaajien lähdön myötä.

4. Ella Sundström, PSS
22-vuotias Sundström aloittaa jo yhdeksännen kautensa liigatasolla. Tekee sentterinä todella fiksuja ratkaisuja pallollisessa pelissä, ja on kehittynyt myös puolustuspelissä. Voi hyvin väittää, että Sundström on koko sarjan paras pelipaikallaan. Loukkaantumiset vaivanneet peliuralla, mutta kunnossa pysyessään tekee myös reippaasti pisteitä PSS:n ykköskentän keskellä.

3. Taru Nordman, EräViikingit
Taitava Nordman oli viime kaudella runkosarjan pistepörssin ykkönen. Kärsinyt kauden alla loukkaantumisista, eikä ole ollut mukana harjoituspeleissä. Tulee kantamaan kunnossa ollessaan suuren vastuun helsinkiläisten hyökkäyspelin tehokkuudesta. Nordamankin on vasta 20-vuotias, mutta aloittaa seitsemännen kautensa liigassa. Puolustamisessa ja fysiikassa vielä puutteita, joiden vuoksi ei ole ihan vielä maajoukkuetasolle vakiintunut pelaaja. Henkilökohtainen taitotaso varmasti liigan terävintä kärkeä.

2. Karoliina Kujala, SB-Pro
Karoliina Kujala on 33-vuotiaana poikkeuksellisen kokenut pelaaja naisten F-liigassa. Lähes 350 liigapeliä ja yhteensä lähes 600 tehopistettä kertovat kovasta tasosta ja jo kaudella 2004-05 alkaneesta liigaurasta paljon. Oli viime kaudellakin sarjan tehokkaimpia pelaajia (22+13) ja myös runkosarjan tehopörssin voittaja. Lukee peliä hyvin molempiin suuntiin ja on fyysisesti edelleen hyvässä iskussa. Yksi sarjan parhaista maalintekijöistä.

1. Ella Holmberg, PSS
Taitava Holmberg liikuu sulavasti, ja pallo tottelee rightin taituria samalla pieteetillä. Kaudesta toiseen vaikea pideltävä ja pisteitä syntyy tasaiseen tahtiin. Hyvä viimeistelijä, mutta samalla taidokas tarjoilija ketjukavereilleen. Ehdottomasti maajoukkuetason pelaaja, joka on kuitenkin jäänyt syystä tai toisesta pois maajoukkueen toiminnasta. Se on naisten maajoukkueelle selkeä menetys, mutta toisaalta PSS:n kannalta voi olla etukin.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi