Divarit

53-vuotias Timo Lyytinen pääsee Suomen Cupin 5. kierroksella pääsarjavauhtiin: ”Jatkoajalla voitamme”

22.10.
2020
Divarit

Suomen Cup tarjoaa jälleen alasarajajoukkueen ja pääsarjajoukkueen kohtaamisia. Kuvituskuva: Ville Vuorinen

Kolmosdivarissa pelaava Bär Bär United haastaa sunnuntaina Suomen Cupin viidennellä kierroksella pääsarjajoukkueen, kun vastaan tulee O2-Jyväskylä. Bär Bärin kokoonpanosta löytyy mielenkiintoinen pelaaja, vuonna -67 syntynyt Timo Lyytinen.

Yli viisikymppisiä harvemmin näkee joukkueiden kokoonpanoissa. Lyytinen on Bär Bärin mukana pelkästään pelaajana ja nauttii joukkueurheilusta.

– Joukkueurheilu on mukavampaa kuin yksilöurheilu. Jollakin sarjatasolla olen aina pelannut. Nyt kun kolmosdivariin noustiin, niin on ehkä jo vähän liian kova tempo. Sunnuntaina saattaa olla, että katson peliä penkiltä.

Bär Bär on toinen vielä mukana olevista kolmosdivarijoukkueista Suomen Cupissa. Edellisellä kierroksella kaatui kakkosdivarijoukkue VarTa jatkoajalla.

– Huikea kasvutarina on ollut, tiukkoja pelejä ja pitkälle olemme päässeet. Varmasti koko porukasta on hyvältä tuntunut. Mahdollisimman pitkälle haluamme päästä ja paukut ovat kaikki siinä.

Joukkueessa pelaa Lyytisen lisäksi muitakin mielenkiintoisia pelaajia. Viime kaudella Welhoissa liigaa pelannut Eero Vepsäläinen lukeutuu näihin, joten potentiaalia vieläkin hienommalle tarinalle löytyy.

– Snellmannin Henrik on naisten F-Liigassa tuomarina. Viinikaisen Aleksi on joskus pelannut nuorten maajoukkueessa, useammalla on kokemusta Divarista ja muutamalla jopa liigasta. On myös sellaisia, jotka ovat pelanneet vain alasarjoja.

Sunnuntain on edessä siis Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu Kuopiossa O2-Jyväskylää vastaan. Alasarjajoukkueille pääsarjatason vastus on tarjonnut vuosien saatossa hienoja tarinoita Cupissa. Lyytinen odottaa tietenkin jatkoa cup-tarinalle.

– Jatkoajalla taas voitamme. Kuopiohallissa on sunnuntaina isot valot ja fasiliteet kohdillaan, toivottavasti korona ei tule tätä sotkemaan.

– On se sitten kentällä tai kentän laidalla, niin on mukava päästä näkemään pääsarjatason vauhtia.

Sarjapeleissä, kolmosdivarin Savo-Karjala- lohkossa Bär Bär on voittanut tällä kaudella neljästä pelistä kolme. Bär Bär on noussut kaksi vuotta putkeen seuraavalle sarjatasolle. Nousu kakkosdivariin ei ole poissuljettua.

– Voittamaan lähdetään ja sitten vasta, kun kausi on ohi, niin katsotaan missä olemme ja mitä teemme. Jarruttelemaan emme lähde.

Lyytinen on toiminut Kuopiossa pitkään myös Welhojen taustoilla. Aikaa riittää vielä satunnaisesti auttamaan.

– Enää olen vain vähän taustoilla auttelemassa, aikaisemmin enemmänkin. Pelaajana, valmentajana, joukkueen johtajana, seuran puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä on tullut oltua.

Bär Bärin taustoilla Lyytinen ei kuitenkaan ole, vaan keskittyy pelaamiseen. Seura on uusi tuttavuus liiton sarjoissa, mutta on ollut olemassa jo pitkään.

– Tämä kausi on kolmas liiton sarjoissa. 5.divarista lähdimme ja joka vuosi olemme nousseet. Moni ajattelee, että Bär Bär on kolme vuotta vanha, mutta seura on ollut pystyssä toistakymmentä vuotta. Aikaisemmin Bär Bär on osallistunut turnausmuotoisiin tapahtumiin jalkapallossa ja sählyssä, esimerkiksi katusähly- tapahtumiin. Nyt on vasta kolmas vuosi liiton sarjoissa

53-vuotiaalta pelaajalta on kai jo soveliasta kysyä, jatkuuko pelaajaura?

– Omasta kunnosta ja raajojen toimintakunnosta riippuu, jatkuuko pelaaminen.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46