Divarit

Uudenlainen kokeilu Länsirannikolle – Turnaukset pelataan yksittäisinä otteluina ja ylialueelliset sarjat perutaan tämän kauden osalta

15.10.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandyliitto kokeilee Länsirannikon alueella poikkeuksellista järjestelyä koronatilanteen vuoksi. Länsirannikolla kokeillaan turnausmuotoisten sarjojen pelaamista yksittäisinä otteluina tai niin, että pelejä on joukkuetta kohti vain yksi turnauksessa. Länsirannikon ja Sisä-Suomen ylialueelliset sarjat perutaan kokonaan.

Yksittäisiin otteluihin siirrytään sarjataso kerrallaan, muutokset aloitetaan C1-ikäluokasta. Ottelut pelataan joko arkena kotijoukkueen hallivuorolla tai viikonloppuna alkuperäisillä turnauspäivämäärillä. Turnauspaikkakunnalle matkustavilla joukkueilla on mahdollisuus pelata päivän aikana kaksi peliä. Tällöin hallilla vietetty aika pitää kaikin keinon vähentää minimiin.

Kokeilussa ylialueelliset, eli eliittisarjat perutaan C1, C2, D1, D2, C-tytöt ja D-tytöt sarjojen osalta. B-poikien eliittisarjaa ja karsintaa pohditaan vielä, ylialueellisten karsintojen takia.

Kevätkaudella koronatilanteen salliessa pelataan loppusarja ja loppuhuipennus.

Jos viranomaisilta tulee lisää määräyksiä koskien paikallaolijoiden määrää niin katsojat poistetaan kokonaan.

Salibandyliiton tiedotteessa kokeiluun syyksi sanotaan halu reagoida vallitsevaan tilanteeseen ja rohkea yhteistyö seurojen ja joukkueiden kanssa. Seurat ovat antaneet aktiivisesti palautetta ja toivoneet toimia. Tärkein motiivi on lasten ja nuorten pelien turvaaminen.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46