Ulkomaat

Sveitsissä liigakauden jatkumista lykättiin viikolla – tammikuussa jatkuva runkosarja lyhenee 16 otteluun

04.12.
2020
Ulkomaat

Joonas Pylsyn Wiler on palaamassa tositoimiin reilun kuukauden päästä. Kuva: Ville Vuorinen


Sveitsin NLA-liigat jatkuvat tammikuun toisena viikonloppuna, Sveitsin salibandyliitto tiedotti. Master ja Challenge Round korvaavat runkosarjan toisen puolikkaan.

– Tartuntatapausten määrä on tasaantunut tai hieman laskenut ja NLA-seurat ovat jälleen valmiita pelaamaan, Daniel Bareiss, Sveitsin liiton presidentti sanoi tiedotteessa.

– On tärkeää, että pelaajat ja seurat tietävät, koska pelit jatkuvat, jotta he voivat suunnitella tulevaa, eikä motivaatio katoa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan pelejä oli määrä jatkaa jo tammikuun ensimmäisellä viikolla. Pääkallon saamien tietojen mukaan osa seuroista halusi lykätä pelien jatkumista viikolla, jotta ne ehtisivät valmistautua paremmin.

Sveitsissä rajoitukset ovat pitkälti kantonikohtaisia, mikä tarkoittaa, ettei osa NLA-seuroista pysty edelleenkään harjoittelemaan normaalisti. Jotkut joukkueet taas ovat harjoitelleet tavalliseen tapaan lokakuun lopusta lähtien.

Pelien jatkamispäivän ohella Sveitsin liitto teki muutoksia sarjajärjestelmään. Runkosarjoja pelataan vain yksi kierros, jonka jälkeen sarjat jaetaan kahtia.

Miehissä sijoille 1-6 sijoittuneet joukkueet pelaavat Master Roundin. Sijojen 7-12 joukkueet taas vääntävät Challenge Roundin, jonka kaksi parasta pääsee pudotuspeleihin Master Round -joukkueiden lisäksi.

Naisissa Master Roundilla pelaavat sijojen 1-5 joukkueet, Challenge Roundille 6-10 sijojen joukkueet. Jälkimmäisestä kolme parasta etenee pudotuspeleihin.

Näin ollen miesten kausi lyhenee 16 otteluun, naisten sarja 13 otteluun.

Pudotuspelien tarkemmasta ajankohdasta ei ole vielä päätetty. Eikä myöskään siitä, miten ne pelataan.

NLB, josta moni suomalainen on palannut kotimaahan lainapesteille ei ole jatkamispäätöksen piirissä. NLB luetaan amatöörisarjaksi, eikä Sveitsin liitto voi näin ollen omalla päätöksellään päättää kauden jatkamisesta. Liitto kuitenkin kertoi tiedotteessaan pyrkivänsä jatkamaan sarjaa, mikäli se on viranomaispäätöksen puitteissa mahdollista.

Lähde: Sveitsin salibandyliiton tiedote

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira