Viikon top 5

Viikon top 5: Eniten pistesaldoaan viime kaudesta parantaneet miesten liigapelaajat

28.02.
2021
Viikon top 5

Ville Hirvisuo teki tällä kaudella oman piste-ennätyksensä. Kuva: Juhani Järvenpää

Runkosarja päättyi lauantaina. Niinpä kautta 2020-21 voi vertailla runkosarjan osalta edellisvuoden vastaavaan 26 ottelun rypistykseen. Listasimme pelaajat, joiden pistepotti koheni reippaimmin viime kaudesta.

Listalle pääsyn kriteerinä oli, että viime kaudella kertyi vähintään 20 runkosarjan peliä. Esimerkiksi viime kaudella 12 peliä missannut Peter Kotilainen paransi 22 pistettä, kymmenen peliä huilannut Miko Kailiala 21 paunaa. Parannukset siis johtuivat lisääntyneestä pelimäärästä, eivät niinkään olennaisesti kovemmasta suoritustasosta.

5. Toni Rintala, Tiikerit – 12 pistettä

Hyytyi viime kauden edetessä. Tällä kaudella tahti taas kiihtyi loppua kohden. Tehot 13+8=21 vaihtuivat lukemiin 22+11=33, eli parannusta Tiikerien pörssiykköselle tuli komeat 12 pinnaa

4. Valte Karvonen, OLS – 15 pistettä

Yhden 2-divarikauden ennen liigadebyyttiään pelannut hallisarjalöyty summasi viime kaudella 6+7=13 pistettä. Tällä kaudella taitava hyökkääjä on nosti pistetahtiaan reippaasti ja harppasi ainakin lähelle sarjan sentterieliittiä. Tehopisteitä kertyi 11+17=28 eli parannusta tuli 15 pistettä.

3. Tino Nivala, LASB – 16 pistettä

Persoonallisestaan lookistaan tunnettu LASB-ikoni teki oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Aiemmilla kausilla myös sentterinä nähty Nivala pelasi koko kauden laidassa ja summasi 15+16=31 pistettä, kun niitä syntyi viime kaudella 15 kappaletta.

2. Markus Salmi, EräViikingit – 19 pistettä

Nuori Salmi oli ErVi:n surkean kauden harvoja valopilkkuja. Salmi teki viime kaudella 16 pistettä. Yhteensä kolmen edellisen kauden aikana pistesarakkeeseen kirjattiin 28 merkintää. Nyt liukkaan laiturin piste-ennätys kirjataan lukemiin 23+12=35 pistettä.

1. Ville Hirvisuo, TPS – 22 pistettä

Aloitti viime kauden ykköskentän keskellä kävi puolustajana ja päätti kautensa kakkosen sentterinä. Tuloksena oli 3+8=11 pistettä, mikä oli odotuksiin nähden melko vaatimaton saldo, vaikkei monipuolisen Hirvisuon arvoa pisteillä mitatakkaan. Tällä kaudella laiturina, mutta Eero Jalon palattua sentterinä viihtynyt TPS-kasvatti on löytänyt uuden tason myös hyökkäyspäässä. Yhdeksättä liigakauttaan pelaava Hirvisuo löi piste-ennätyksensä uusiin lukemiin tehoilla 18+15=33.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira