Miten itse pysäyttäisit Johanssonin, Eemeli Salin? ”Kyllä se ihan ihminen on Samikin”

Eemeli Salin (oik.) on muodostanut pudotuspelien ylivoimaisen tutkaparin Sami Johanssonin kanssa. Viime peleissä keskellä on pelannut Ville Lastikka (vas. kuvassa). Kuva: Esa Takalo

Eemeli Salin (oik.) on muodostanut pudotuspelien ylivoimaisen tutkaparin Sami Johanssonin kanssa. Viime peleissä keskellä on pelannut Ville Lastikka (vas. kuvassa). Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Esport Oilers mittelivät maanantaina F-liigan ensimmäisessä finaalipelissä Tampereella. Classic nuiji Oilersin maanrakoon viemällä pelin 9-1.

Classic jatkoi siitä mihin jäi KrP-välierien kahdessa viimeisessä pelissä. Sen ykkösviisikko oli Eemeli Salinin ja Sami Johanssonin johdolla jälleen pitelemätön. Salin kirjautti tehot 2+2 ja Johansson jatkoi hurjaa pistetahtiaan naulaamalla tehot 3+3.

Jatkoitte ilmeisesti suoraan välierien viimeisistä peleistä?

– Joo, samaa mieltä. Oikealla suunnalla ollaan ehdottomasti, Salin kommentoi pelin jälkeen Tampere Areenalla.

Kentälliseen tuli pitkästä aikaa melko iso muutos kesken välieräsarjan, kun Jere Pulkkisen loukkaantumisen myötä Nico Salo putosi puolustajaksi ja sentterin paikan otti kakkoskentän Ville Lastikka.

– Oli aika hyvä lisä tuo Lastikka tuohon keskelle. Se raikasti peliä taas entisestään. Ihan hyväähän se on ollut ennenkin. Nyt kun on saatu onnistumisia niin siinä on sellainen keskinäinen luottamus. Meillä on myös hyvä tasapaino ja sitä kautta saadaan hyvin kääntöjä. Sami on aika tehokas myöskin, Salin puntaroi.

Sarjan parhaana pidetyssä viisikossa muutokset ovat olleet syystä vähäisiä viimeisinä vuosina. Lastikka kuitenkin sujahti rooliin yllättävän nopeasti ja hyvin.

– Tietysti aina jos on loukkaantumisia niin se on huono juttu, mutta nyt kun peli on lähtenyt rullaamaan taas niin se on eri asia. Eihän sitä ikinä tiedä minkälaista se olisi jos tilalla olisi joku muu äijä, mutta tällä hetkellä, tällä kokoonpanolla menee ihan kivasti, Salin arvioi.

Runkosarjan kakkoseksi yltänyt Oilers nähtiin jo kauden alla Classicin parhaana haastajana. Avauspeli jätti paljon kysymysmerkkejä espoolaisten iskukyvystä, eikä joukkue tarjonnut oikein kunnon vastusta avauspelissä.

– Tuossa lopussa nyt saattaa ero vähän repsahtaa, kun kaveri pelaa aikaisessa vaiheessa ilman maalivahtia. Sinänsä sillä ei ole väliä häviätkö maalilla vai (kurkkaa taululle) kahdeksalla maalilla.

Enemmänkin haussa oli se, että Oilers tippui kyydistä jo melko varhaisessa vaiheessa.

– En ota kaverin pelaamiseen kantaa, mutta mielestäni me olimme alusta asti hyvällä fiiliksellä ja asenteella pelissä. Se oma juttu oli hyvällä tasolla, Salin linjasi.

Johansson johtaa nyt ylivoimaisesti pudotuspelien pistepörssiä tehoin 24+15. Maali – ja piste-ennätykset ovat menneet rikki. Salin tulee todennäköisesti itsekin rikkomaan Mika Kohosen vanhan 32 pisteen ennätysrajan, sillä pörssilukema on tällä hetkellä 18+13. Juuri Johanssonin pysäyttäminen on ollut kuitenkin kaikkien mielessä.

Ehkä maailman parhaisiin kahden suunnan hyökkääjiin kuuluva Salin paljastaa miten Johansson on pysäytettävissä.

– En minä lähde kertomaan mitään…

Onko edes mitään keinoa?

– Kyllä se ihan ihminen on Samikin, Salin myhäilee.

Sarja jatkuu torstaina Espoossa ja Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Classicin avausfinaalin esitys oli todella kova, kun miettii, että omiinkin upposi vain yksi maali. Jotain parannettavaa löytyy aina.

– Kaveri on hyvä tuollaisessa reagointipelissä. Uskoisin, että parantavat tuohon torstaille sitä. Meidän pitää olla vielä paremmin hereillä siinä. Olihan siinä ekassa erässä meidänkin kenttää vastaan aika vaarallisia kääntöjä kaverilla. Nyt Toriseva (Lassi) pelasi vain niin hyvin, että eivät saaneet niistä maaleja. Täytyy olla paremmin hereillä tietyissä tilanteissa.

Lisää ottelusta:
Pääkallotodistus: Classicilla viiden kallon miehiä, Oilers-pelaajilla mollivoittoinen finaaliavaus
Yksipuolinen näytös – Classic nuiji ykköskenttänsä johdolla Oilersin maanrakoon avausfinaalissa