PSS on mestari! – seitsemäs loppuottelu venyi rankkarikisaan asti

Äärimmäisen tiukka finaalisarja huipentui tiukkaan seitsemänteen otteluun. Tässä vääntävät PSS:n Annina Levälampi ja SB-Pron Jaana Lirkki. Kuva: Jarmo Koskela

Äärimmäisen tiukka finaalisarja huipentui äärimmäiseen tiukkaan seitsemänteen otteluun. Tässä vääntävät PSS:n Annina Levälampi ja SB-Pron Jaana Lirkki. Kuva: Jarmo Koskela

Salibandyn naisten suomenmestaruus matkaa Porvooseen. PSS voitti torstain seitsemännen loppuottelun rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 2-1. Se sai juhlia pitkän ja tiukan finaalisarjan voittoa otteluvoitoin 4-3.

Salibandykausi sai torstaina Nurmijärvellä arvoisensa huipennuksen, kun naisten F-liigan finaalisarja venyi äärimmilleen: seitsemännen ottelun rangaistuslaukauskilpailuun asti, kun vielä 80 peliminuutin jälkeen taululla olivat edelleen sitkeästi numerot 1-1.

Ilta oli vähämaalinen, mutta ottelun avausmaalissa ei kauan kestänyt. Reilun minuutin jälkeen SB-Pro sai vapaalyönnin hyökkäysalueelta. Juulianna Sotala antoi vapaalyönnin ja Elina Kujala laukoi kantista nurmijärveläiset 1-0-johtoon ajassa 1.19.

Ripeä maalihanojen avautuminen ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että peli olisi lähtenyt laukalle Klaukkassa. Kävi oikeastaan päinvastoin, sillä molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja samalla myös varovaisesti.

Toisen erän alussa PSS pääsi ylivoimalle SB-Pron Jaana Lirkin ottaessa jäähyn mailaanlyönnistä, mutta erikoistilanne jäi hyödyntämättä.

Liekö ollut pitkän ja tiivistahtisen finaalisarjan tuomaa väsymystä vai mitä, kun PSS:sta Celine Stettler, Annika Hautojärvi ja Marianne Väliaho olivat kukin vuorollaan tuskaisina kentän pinnassa, mutta pystyivät hoivatoimenpiteiden jälkeen jatkamaan peliä.

PSS hallitsi toista erää hienokseltaan, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä. Myös SB-Pro jäi maaleitta, ja porvoolaisten maalilla Arla Salo sai olla melko rauhassa: hänelle kirjattiin toisessa erässä ainoastaan yksi torjunta.

Kolmannen erän alkuun saatiin tapahtumia. Ensin Elina Kujala ajoi röyhkeästi maalin eteen, mutta pallo ei päätynyt maaliin eikä SB-Prota palkittu edes vapaalyönnillä, vaikka Kujala sitä tuomaristolta vaati.

Hetkeä myöhemmin PSS:n hallinta palkittiin, kun porvoolaiset iskivät 1-1-tasoituksen ajassa 42.08. Linda Törnqvist laukoi niin sanotusti viivasta, ja Fanny Holmberg iski Juulia Katajan torjunnasta kimponneen paluupallon sisään.

PSS sai jobinpostia kolmannen erän 14. minuutin paikkeilla, kun kapteeni Hautojärvi sai kovan iskun ranteeseensa ilmeisesti Jaana Lirkin mailasta. Jos edellisestä toisen erän loukkaantumisestaan Hautojärvi palasi vielä kehiin, nyt eleet olivat vielä tuskaisemmat, eikä Hautojärvestä enää ollut pelaamaan.

Varsinaisen peliajan lopulla pelaajista alkoi jo huokua väsymys. Puolittaisia paikkoja siunaantui, mutta maaleja ei enää kolmannessa erässä nähty, joten ratkaisua siirryttiin hakemaan 60 minuutin jälkeen jatkoajalle numeroissa 1-1.

Kumpikin joukkue käytti myös aikalisänsä jatkoerässä. SB-Pro hyödynsi sen jo reilun kolmen minuutin jälkeen, PSS puolestaan jätti omansa 78. minuutille.

Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka molemmilla oli tilaisuuksia. Jatkoerän 15. minuutilla Stettler laukoi nousunsa päätteeksi SB-Pron maalin ylärimaan.

Ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailussa. Ensimmäisten viiden laukojen jälkeen tilanne oli 2-2.

SB-Prolta rankkarissaan onnistuivat Karoliina Kujala ja Ina Leminen. Nurmijärveläisiltä epäonnistuivat Meri-Helmi Höynälä, Aada Isometsä ja Jaana Lirkki.

PSS:lta pilkun upottivat Ella Sundström ja Alisa Kettunen. Epäonnistujia olivat Ella Holmberg, Annina Levälampi ja Linda Törnqvist.

Jatkokierroksilla Arla Salo peitti Lemisen toisen yrityksen. Ella Sundströmillä puolestaan pokka piti, hän nosti pallon maalin kattoon ja samalla PSS:n suomenmestariksi!