Ruotsin välieräsaaga sai uuden käänteen – Kalmarsund vetäytyy, Falun finaaliin: ”Hinta on liian suuri maksettavaksi”

Kalmarsund tiedotti torstaina, ettei se kykene jatkamaan kautta. Kuva: perwiklund.se

Kalmarsundin ja Falunin välieräsarja Ruotsissa sai jälleen uuden erikoisen käänteen, kun 1–3-tappiolla ollut Kalmarsund ilmoitti jättävänsä sarjan kesken.

Pääkallo uutisoi alkuviikosta välieräsarjan erikoisesta tilanteesta, kun molemmissa joukkueissa oli ilmaantunut koronatartuntoja ennen viidettä ottelua. Lopulta tulevalle lauantaille (24.4.) suunniteltua superfinaalia päädyttiin lykkäämään kahdeksalla päivällä ensi viikon sunnuntaille (2.5.). Kesken jääneet välierät oli määrä pelata loppuun tiistain ja perjantain välillä.

Kalmarsund tiedotti kuitenkin torstaina, että se vetäytyy välieristä. Seuran tiedotteessa kerrotiin, että huomattava määrä joukkueen pelaajista oli saanut tartunnan.

– Olemme tulleet siihen tulokseen, että emme voi jatkaa välieräsarjaa huhtikuun 27. päivä. Hinta neljästä pelistä kuuden päivän sisään on pelaajille, jotka eivät ole toipuneet koronaviruksesta, on liian suuri maksettavaksi, Kalmarsundin tiedotteessa todettiin.

Seura kertoi, että pelaajien karanteenit jatkuvat ainakin lauantaihin asti, jonka jälkeen lääkäri oli suositellut 7-10 päivän lepoa ennen harjoituksiin paluuta.

– Olisimme tottakai halunneet jatkaa pelaamista, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista. Salibandyn takia on parempi, että Falun saa mahdollisuuden palautua mahdollisimman hyvin ennen finaalia. Seura on päättänyt, että pudotuspelit jatkuvat ilman FBC Kalmarsundin mukanaoloa. Seuran fokus on nyt pelaajien ja taustahenkilöiden toipumisessa.

Kalmarsundin vetäytymisen myötä Ruotsin liiton kilpailuvaliokunta päätti antaa finaalipaikan Falunille. Se kohtaa Storvretan Gävlessä sunnuntaina 2. toukokuuta.

Tähtihyökkääjältä rajua kritiikkiä

Ruotsalaisen salibandyn ehkäpä suurin tähti, Falunin maalitykki Alexander Galante Carlström antoi tiistaina paikallislehti Dalarnas Tidningarin haastattelussa rajua kritiikkiä aiemmalle päätökselle jatkaa välieräsarjaa tiiviillä aikataululla.

– Virus on vakava asia ja liiton päätös on puhdasta idiotismia. He altistavat meidät valtavalle riskille. Alemmalla tasolla pelaava kaverini palasi harjoituksiin liian aikaisin koronatartunnan jälkeen. Hän oli sairaalahoidossa lähes kolme viikkoa sydänvaivojen takia, Galante Carlström jyrähti.

– Meidän pitäisi pelata välieräottelu ensi tiistaina vaikka olemme karanteenissa perjantaihin tai lauantaihin asti. Jokainen ymmärtää, ettei tämä ole hyväksyttävää. Päätös oli outo. Se perustui puhtaasti kaupallisuuteen ja sivuutti meidät yksilöt täydellisesti.

– Me pelaajat olemme vain pelinappuloita. Tuntuu, että liitto ei huomioi terveyttämme laisinkaan.

Galante Carlström ehdotti tilanteeseen kolme vaihtoehtoista ratkaisua. Finaali siirtyisi vielä 2-3 viikkoa, Falun pääsisi suoraan finaaliin tai kausi keskeytettäisiin ja Storvretan julistettaisiin mestariksi.

Yksi maajoukkuehyökkääjän ehdotuksista kävi siis toteen. Tosin päätöksen teki tässä tapauksessa Kalmarsund eikä Ruotsin salibandyliitto.

Lähteet: Innebandymagazinet, Ruotsin Salibandyliitto