Liigat

SB-Pro ja PSS äityivät dramaattiseen trilleripeliin – Kujala ratkaisi pomppumaalilla ajassa 75.54

21.04.
2021
Liigat

Karoliina Kujala nousi SB-Pron sankariksi jatkoajalla. Kuva: Jarmo Koskela

SB-Pro ja PSS kohtasivat F-liigan NLA:n finaalisarjan kolmannessa pelissä keskiviikkona Nurmijärvellä. SB-Pro vei trilleripelin voiton jatkoajalla maalein 4-3 Karoliina Kujalan ratkaisuosuman myötä.

Ottelun alku oli hyvin varovainen, eikä maalipaikoilla niin sanotusti juhlittu kummassakaan päädyssä. PSS pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti ylivoimalla, mutta molemmat viritelmät olivat sanalla sanoen ponnettomia. Erän loppuminuuteilla SB-Pron ykköskenttä osui kahdesti.

Ensin Laura Hietamäen antama jälkipaine johti loistopaikkaan, josta laituri viimeisteli komeasti takakulmaan. Toisessa osumassa pallo pyöri jälleen kotvan PSS-päädyssä ennen kuin Jaana Lirkki tarjoili Hietamäelle toisen paikan, josta hyökkääjä iski toisen maalinsa ajassa 19.13. Erätauolle mentiin Pron 2-0-johdossa.

Toisessa erässä PSS hallitsi pallollista peliä varsinkin alkuun, mutta huippupaikat uupuivat. Dramaattisin tilanne nähtiin ajassa 30.24, kun SB-Pron Lirkki törmäsi voimalla PSS-puolustajaan pallontavoittelutilanteessa. Tilanteen seurauksena Lirkki ajettiin suihkuun. Näet tilanteen jutun lopusta.

PSS sai viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana Ella Holmberg kavensi. Lisämaaleja ei nähty ylivoimalla eikä erän aikana, joten kolmoserään lähdettiin lukemista 2-1.

Kolmoserässä peli jonkin verran vapautui molempien joukkueiden osalta. Viimeisellä kympillä rupesi tapahtumaan oikein kunnolla. Celine Stettler laukoi PSS:n tasoihin Linda Törnqvistin loistosyötöstä juuri ennen viimeisen vitosen alkua, mutta maalit eivät jääneet siihen. Ajassa 57.36 Aada Isometsä laittoi irtopallon maalin edestä verkkoon ja SB-Pro oli jälleen johdossa

Johto ei kuitenkaan pitäny kauaa, sillä Pro menetti pallon omassa päässään seuraavassa vaihdossa ja Ella Sundström tasoitti pelin kaksi minuuttia ennen loppua. Edessä oli jatkoaika tilanteessa 3-3.

PSS piti jatkoajan avauskympillä melko rauhallisesti palloa ja maalipaikoilla ei pahemmin juhlittu. SB-Prolla oli epäonnea, kun sekä Ina Leminen että Aino Tuokkola joutuivat nilkkavammojen vuoksi sivuun. Leminen toki palasi vielä kentälle paikkailun jälkeen.

Vaikka jatkoaika oli pitkälti PSS:n hallintaa niin ajassa 75.54 pallo pomppi Karoliina Kujalan kannalta onnekkaasti maalin eteen, josta konkari laukoi 4-3-voittomaalin.

SB-Pro johtaa sarjaa nyt voitoin 2-1. Seuraava peli on lauantaina Porvoossa ja mestaruus voi olla katkolla sunnuntaina Nurmijärvellä. Kotijoukkue on vienyt voiton joukkueiden kohtaamisissa nyt jo 9 kertaa peräjälkeen.

Lirkin ulosajo:

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen