Ideapark ratkaisi Classicin ikivanhan nimiongelman antamalla lausumisohjeet areenan nimeen

Clässic pelaa ensi kauden kotiottelunsa Aidiaparkin Bläk Boksissa. Kuva: Esa Takalo

Classic pelaa ensi kaudella Ideaparkissa. Kuva: Esa Takalo

Tamperelainen salibandyseura Classic pelaa ensi kaudella kotipelinsä automarkettien keskittymässä Ideaparkissa, Lempäälässä.

Aiemmin Minimanista, R-Kioskeista ja muista suomalaisfirmoista tunnettu Ideapark isännöi ensi kaudella myös Suomen parasta salibandyseuraa. Areenalle on kuitenkin pitänyt antaa nimi ja se on Classicin tiedotteen mukaan ”Bläk Boks”.

Sinänsä mitään tarkoittamaton nimi on herättänyt paljon kummastusta, mutta allekirjoittanut ymmärtää heti yskän.

Classicin nimestä on nimittäin käyty vuosikymmenten mittainen kiista pitäisikö nimi sanoa ”Klässik” vaiko ”Classic”. Seurapomo Pasi ”Passo” Peltolan mukaan nimen lausuminen on vaihdellut eri sukupolvien välillä, ja varsinkin vanhempi kaarti on käyttänyt ensiksi mainittua. Kotiareenan suhteen tätä kysymystä ei tarvitse miettiä, sillä lausumisohjeet on annettu suoraan nimessä. Nimi on tyylillisesti hyvin pitkälti tamperelaistettua englantia.

”Bläk Boks” viitannee Black Box -esitystekniseen tapaan, jolla tilasta saadaan ”musta”, jonka avulla erilaiset ledi- ja muut viihdelaitteet näyttäytyvät normaalia voimakkaammin. Tiedotteen perusteella areenalla tullaan käyttämään erinäisiä eristyksteknisiä keinoja valoon ja ääneen liittyen.