Liigat

LASB menettää pitkäaikaisen luottopelaajansa – ”Loppuun asti pohdin, mikä olisi paras ratkaisu”

02.08.
2021
Liigat

Vili Näverin tuuletuksia ei nähdä ensi kauden F-liigassa. Kuva: Ari Arola

Yksi aikakausi LASBin historiassa tulee tänä kesänä päätökseen, kun joukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Vili Näveri jää sivuun, lahtelaisseura kertoi tiedotteessaan.

Keskeisimpänä syynä päätökseen oli keväällä tehty muutto pääkaupunkiseudulle ja työt siellä.

– En koe, että pystyisin antamaan 100 prosenttia itsestäni täältä käsin reissaamalla. Ihan loppuun asti pohdin, mikä olisi paras ratkaisu, mutta valitettavasti se oli nyt tämä, Näveri taustoitti tiedotteessa.

Näveri ehti pelata LASBin riveissä seuran viimeisestä kakkosdivarikaudesta 2012-2013 lähtien, joten kausia LASBin edustuksessa kertyi yhdeksän. Otteluita liigatasolla vyölle tuli yhteensä 132, joka on toiseksi eniten LASBin joukkueesta. Edellä on vain Miikka Pentikäinen lukemalla 133. Paljon ehti tapahtua LASBissa Näverin aikakaudella: kaksi sarjanousua, joista toinen oli ikimuistoinen Divarin mestaruus, ja seuran nousu liigatason pudotuspelijoukkueeksi.

– Jäihän ajasta täällä paljonkin käteen, hyviä ja huonoja muistoja. Kaikkihan ne hyviksi lopulta kääntyy. Kyllä se Divarin mestaruus oli varmasti ikimuistoisin. On ollut myös hienoa nähdä seuran kasvu vuosien aikana.

– Haikeaa on lähteä, LASB on niin hieno seura kuin olla voi. Ei täällä turhaan ole näin kauaa viihdytty. Lähtöpäätös oli todella vaikea, ja kauan sitä piti miettiä.

Tulevaisuus lajin parissa on vielä toistaiseksi hämärän peitossa. Alla on pisteiden valossa uran paras ligakausi.

– Joko tämä on puhdas välivuosi tai menen aladivareihin pelaamaan, en tiedä vielä. En ole oikein miettinyt. Enemmän jäähdyttelyvuosi tulee olemaan, kun koitan sopeutua kaupunkiin. Hyvin on asiat lähtenyt kyllä jo rullaamaan.

Lähde: LASBin tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira