Liigat

Nokian KrP pääsee viimein pelaamaan kotikaupunkiinsa – valtuusto hyväksyi palloiluhallihankkeen

14.12.
2021
Liigat

Nykyisin Nokian KrP:n kotihalli on Tampereen kaupungin puolella Raholan liikuntakeskuksessa. Kuvassa KrP:n maalivahti Miro Tuomala. Kuva: Esa Takalo

Nokialle nousee lähivuosina liigamitat täyttävä sisäpalloiluhalli. Hanke meni läpi Nokian kaupunginvaltuustossa.

Jos uuden palloiluhallin rakentamisen aikataulu pitää, salibandyn miesten F-liigajoukkue Nokian KrP voisi päästä pelaamaan uudessa paikassa kotikaupungissaan syksyllä 2023. Uudesta palloiluhallista tulee kotikenttä myös Korisliiga-joukkue BC Nokialle.

Hankkeen suunniteltu aikataulu ja yksityiskohdat selviävät Nokian kaupungin päätösasiakirjoista. Urakka on tarkoitus  kilpailuttaa tammi-helmikuussa 2022 ja perustaa työmaa huhti-toukokuussa 2022. Arvioitu rakentamisaika on vuosi.

Kaupungin asiakirjojen mukaan Nokian KrP siirtää harjoitus- ja ottelutoimintansa uuteen palloiluhalliin. Nykyisin KrP:n kotihalli on Tampereen kaupungin puolella Raholan liikuntakeskuksessa.

13-15 miljoonan euron halli

Alustavan kustannusarvion mukaan palloiluhalli tulee maksamaan kokonaisuudessaan 13–15 miljoonaa euroa.  Hallin haetaan valtion liikuntapaikkarakentamisen investointiavustusta, joka voi olla korkeintaan 750 000 euroa. Valtionapuviranomaisen mukaan rakentaminen voi käynnistyä vasta, kun päätökset investointiavustuksista valmistuvat arviolta huhti-toukokuussa 2022.

Hankkeen tekninen suunnittelu Nokialla on aloitettu elokuussa 2021. Suunnittelun lähtökohtana kilpahallissa on ollut kolme täysimittaista koripallokenttää poikittain ja katsomotilat 1500 katsojalle.

Tilat ja katsomot on suunniteltu muunneltaviksi eri lajien ja tapahtumien tarpeita ajatellen. Kenttien turvaetäisyydet, tekniset tilat ja tarkoituksenmukaiset puku- ja peseytymistilat sekä muut aputilat huomioiden katsomopaikkojen maksimimäärä kilpahallissa voi olla noin 1900.

Viimeksi KrP on pelannut kotikaupungissaan helmikuussa 2020. Tuolloin Nokian jäähalliin viety runkosarjaottelu Classicia vastaan piti keskeyttää kahden erän jälkeen, kun kentän pintaan kertynyt kosteus teki olosuhteista vaarallisen liukkaat.

Nokian kaupunginvaltuuston päätöksestä kertoi ensimmäisenä Nokian Uutiset.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola