Maajoukkueet

Pelaajakortti: Justus Kainulainen – Veljensä vartija

02.12.
2021
Maajoukkueet

Veljensä vartija.

Suomen MM-joukkueen kuopus Justus Kainulainen, 22, lähtee uransa ensimmäisiin aikuisten salibandyn MM-kisoihin. Oilers-hyökkääjä pelaa lähtökohtaisesti keskushyökkääjänä.

Nuorempana varsinkin sniper-tyyppisenä laiturina tunnettu Kainulainen on löytänyt pelipaikkansa keskikaistalta. Veljensä Rasmuksen kanssa pelaava on kaksikosta rauhallisempi ja tasapainottavampi pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Leikkisästi voi sanoa, että pikkuveljen panos on tärkeä myös isoveljen onnistumiseen, varsinkin puolustussuuntaan pelatessa.

Arvosanat

Nopeus 82
Kainulainen pärjää kyllä liikkeelläänkin oikein hyvin, mutta nopeus ei kuulu suurimpiin vahvuuksiin. Pelin käännöissä kuitenkin tarvittaessa sähäkkä.

Laukaus 97
Laukauksen osalta hollolalaislähtöinen Kainulainen on joukkueen ja maailman parhaimmistoa. Kuti lähtee kovaa ja tarkasti niin rannelaukauksella kuin muutenkin. Laadukas laukaus myös suoraan syötöstä.

Mentaliteetti 82
Oli aikoinaan isossa roolissa, kun Suomi voitti U19 MM-kultaa. Viime kevään finaaleissa putosi hiukan kuvasta ratkaisevilla vaiheilla, eikä ole ainakaan vielä näyttänyt, että olisi aikuisten tasolla iso pelaaja isoissa peleissä.

Hyökkäyspelaaminen 93
Sentteriksi erittäin hyökkäysorientoitunut. Veljensä kanssa muodostaa yhden parhaista parivaljakoista vastaiskumielessä, mutta on hyvä myös staattisissa hyökkäystilanteissa laukauksensa ansiosta.

Puolustuspelaaminen 70
Tämä puoli ei taas sentteriksi ole erityisen vahva. Välillä hiukan ylipelaa tilanteita, eikä ole aina omassa päädyssä ihan oikeassa paikassa. Parantanut kuitenkin puolustuspeliään, mutta se on edelleen selkein kehityskohde.

Pallonkäsittely 88
Taitava pallon kanssa ja pystyy liikuttelemaan pelivälinettä vaivattomasti tilanteessa kuin tilanteessa. Nuorempana ehkä hautoi liikaakin palloa ja teki ylimääräisiä liikkeitä, mutta on suoraviivaistanut pallollisia suorituksia, mikä on ollut välttämätöntä kansainvälisellä tasolla pärjäämisen kannalta.

Syöttötaito 76
Joskus aiempina vuosina Kainulaisen syötöt saattoivat olla leikkisästi sanoen lähinnä epäonnistuneita laukauksia, mutta on monipuolistanut repertuaariaan. Teknisesti ei ihan huippusyöttelijä, mutta pallot lähtevät napakasti ja tarkasti lavasta.

Fyysisyys 82
Kainulainen on kohtuullisen fyysinen nykyään, mutta ei vielä kansainvälisellä tasolla huippuluokkaa. Vääntäminen ei ole varsinaisesti Kainulaisen lempipuuhaa, mutta on ottanut juuri fyysisessä pelissä merkittäviä harppauksia.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi