Maajoukkueet

Suomi kohtaa Tshekin MM-välierisssä – näin jatketaan Uppsalan sijoitusotteluissa sekä välierissä

04.12.
2021
Maajoukkueet

Tanskan taistelu ei riittänyt ennakkosuosikki Tsekkiä vastaan. Kuva: IFF / Per Wiklund

Pudotuspelit ovat hyvässä vauhdissa Uppsalassa pelattavissa naisten MM-kisoissa. Perjantaina pelattiin viimeiset puolivälierät ja jatkettiin sijoitusotteluilla.

Päivän ensimmäisissä peleissä ratkottiin sijat 9-12, kun USA sekä Venäjän salibandyliitto mittelivät toisiaan vastaan sijoista 11-12 perjantain avanneessa ottelussa ja puolestaan perjantain toisessa sijoitusottelussa Latvia ja Saksa ratkaisivat sijat 9 ja 10. Perjantain jälkimmäisissä otteluissa pelattiin viimeisistä välieräpaikoista Tsekin ja Tanskan sekä Sveitsin ja Slovakian kesken.

Seitsemännen kisapäivän avanneessa USA:n ja Venäjän salibandyliiton mittelössä pelattiin sijoista 11 ja 12. Koko turnauksen muihin maajoukkueisiin verrattuna pienellä kokoonpanolla painaneen USA:n jo aiemmissa otteluissa vaikuttanut väsymys näkyi myös joukkueiden turnaukset päättäneessä ottelussa, jonka Venäjän salibandyliitto vei selkeästi lukemin 2-17 ja näin ollen nappasi turnauksesta 11. sijan haltuunsa. Parhaimpina pistenaisina ottelussa kunnostautuivat vierasjoukkueen Mariia Kitaeva (6+1) sekä Kseniia Makkoveeva (2+4).

Latvian ja Saksan välillä ratkottiin sijat 9 ja 10. Vasta jatkopeleissä maalitilin avannut Saksa onnistui ottelussa viidesti, mutta se ei riittänyt tällä kertaa voittoon. Turnauksessa Latvian näkyvimpänä pelaajana kunnostautunut Anna Ankudinova johdatti Latvian 2+3 -tehoillaan 7-5-voittoon.

Kolmannessa puolivälieräparissa kohtasivat A-lohkon voittanut Tshekki ja C-lohkon näytöstyyliin hoitanut Tanska. Ottelu tarjosi lähes kolmellesadalle paikalle saapuneelle katsojalle viihdyttävän kamppailun. Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Tshekki joutui toden teolla taistelemaan välieräpaikastaan ja Tanska käytti hetkensä ottelussa hienosti hyväkseen. Ottelun voittomaali nähtiin Michaela Kubeckovan toimesta toisessa erässä ja huolimatta tanskalaisten hyvästä kiristä, selvittivät tshekkiläiset odotetusti tiensä välieriin Suomea vastaan voittaen pelin 7-5.

Perjantain päättäneessä neljännessä puolivälierässä Sveitsi ja Slovakia ratkoivat viimeisen välieräpaikan. Suomen ja Ruotsin kanssa samassa alkulohkossa pelannut Slovakia ei pystynyt ottelussa tarjoamaan A-lohkon kakkoselle kunnollista vastusta ensimmäistä erää lukuunottamatta, jonka myötä Sveitsi selvitti tiensä 12-1-voitolla välierään Ruotsia vastaan. Alppimaan maalissa torjunut Lara Heini joutui venymään pallon tielle toisessa päässä torjuneen virkasisko Radka Mladenkova tapaan 16 kertaa.

Välierien ja sijoitusotteluiden aikataulut:

4.12 klo 12.30 Norja – Slovakia
4.12 klo 13.00 Tanska – Puola
4.12 klo 16.45 Ruotsi – Sveitsi
4.12 klo 20.55 Tshekki – Suomi YLE TV2

Julius Mella
1/2 @LoistoCast -podcastista

Asemapaikka: Turku

Twitter: @juliusmella