Jalo palasi vuoden pelitauolta TPS:n sankariksi – Classic nousi sillasta voittoon, F-liigakarsinnoissa kolme jatkoaikatrilleriä

Eero Jaloa ei painanut vuoden poissaolo. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Happee mittelivät keskiviikkona F-liigan miesten sarjan kolmannessa osaottelussa Turussa. Kokoonpanovaikeuksista huolimatta TPS venyi 3-2-kotivoittoon.

Ottelun avauserä oli todella varovainen, mutta yksi vierasmaali nähtiin. Jami Manninen vei Happeen johtoon rankkarista, kun peliä oli pelattu 6.44.

Toisessa erässä peli oli vähän eläväisempää, mutta ei merkittävästi. Happee meni kahden maalin johtoon Kaapo Siekkisen maalilla alkuminuuteilla. TPS sai erän edetessä hyviä paikkoja, mutta pallo ei meinannut upota Markus Laakson ohi.

Kavennus syntyi lopulta ajassa 36.42 Marius Suomisen lavasta. Maali oli hiukan kiistanlainen, sillä näytti, että TPS rikkoi ennen maalitilannetta. Kolmoserässä TPS oli vahvimmillaan ja ratkaisijaksi nousi pitkän tauon jälkeen Eero Jalo.

Jalo iski tasoituksen pelikellon näyttäessä 40.55 ja kuusi minuuttia myöhemmin voittomaalin. Se oli melko kova panos mieheltä, joka pelasi liigassa viimeksi yli vuosi sitten. Jalo kertoi ottelun erätauolla, että oli ehtinyt harjoitella vain muutaman kerran kontaktin kanssa ennen keskiviikon peliä.

TPS johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-1. Sarja jatkuu perjantaina Jyväskylässä ja välieräpaikka vaatii neljä voittoa.

OLS oli tekemässä kovan luokan ryöstöretkeä Ideaparkiin johtaen 6-4 vielä muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Classicia vastaan. Albert Koskinen ja Ville Lastikka toivat kuitenkin tamperelaiset vielä tasoihin ilman maalivahtia. Jatkoaikaa oli pelattu 1.11, kun Alpo Laitila ratkaisi pelin Classicin hyväksi.

Koskinen ja Lastikka olivat Classicin hahmoja. Lastikka naulasi tehot 3+1 ja Koskinen iski myös hattutempun. OLS:n Joni-Arttu Sieppi maalasi kahdesti. Classic johtaa sarjaa jo voitoin 3-0 ja se on katkolla lauantaina Oulussa.

Liigakarsinnoissa nähtiin sen sijaan erikoiset numerologiset karkelot. M-Team-SaiPa, LNM-Josba ja Karhut-Hawks olivat kaikki tilanteessa 6-6 60 minuutin pelin jälkeen. Aapo Kilpeläinen iski voittomaalin SaiPalle jatkoajalla ajassa 66.39, Eero Vanhatalo (65.35) Karhuille ja Jasu Holopainen (62.28) Josballe. Neljännessä pelissä FBC Turku voitti Kooveen Tampereella maalein 8-5.

SaiPalla, Josballa, Karhuilla ja FBC Turulla on lauantaina mahdollisuus varmistaa paikka F-liigakarsinnan 2. vaiheessa, sillä jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Keskiviikon tulokset:

Miesten liigan puolivälierät:
Classic-OLS 7-6 ja. (Classic johtaa sarjaa 3-0)
TPS-Happee 3-2 (TPS johtaa sarjaa voitoin 2-1)

F-liigakarsinta:
M-Team-SaiPa 6-7 ja. (SaiPa johtaa sarjaa 2-1)
Koovee-FBC Turku 5-8 (FBC Turku johtaa sarjaa 2-1)
LNM-Josba 6-7 ja. (Josba johtaa sarjaa 2-1)
Karhut-Hawks 7-6 ja. (Karhut johtaa sarjaa 2-1)

*Juttua on korjattu 21.14: Tulospalvelussa olleen virheen vuoksi M-Team-SaiPa -pelin voittaja oli merkitty väärin päin.