Liigat

SSRA pestasi kovat nimet penkin taakse – ”Alan vähitellen päästä jyvälle, mistä tässä valmentamisessa on oikein kyse”

14.03.
2022
Liigat

Seppo Pulkkinen täydentää valtavaa valmennuskokemustaan seuraavaksi Oulussa. Kuva: Esa Jokinen

Moni saattoi hieraista silmiään, kun oululainen naisten F-liigajoukkue Salibandyseura Rankat Ankat julkaisi ensi kauden valmentajiensa nimet.

Jo aiemmin kerrottiin, että nykyinen päävalmentaja Karo Kuussaari jää sivuun tämän kauden päätyttyä.

Päävastuun Ankoista ottaa suorastaan legendaarinen Seppo Pulkkinen. Hän teki SSRA:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka kestää kevääseen 2024.

Pulkkinen lähti viime kesänä valmentamaan Sveitsin pääsarjassa pelannutta Unihockey Berner Oberlandia, jossa pesti loppui lyhyeen. Sitä ennen Pulkkinen valmensi O2-Jyväskylää naisten F-liigan B-lohkossa. Jyväskyläläinen Pulkkinen muistetaan myös pitkäaikaisena Happeen miesten liigajoukkueen päävalmentajana. Työ hirvipaidoissa huipentui Suomen mestaruuteen keväällä 2014.

Pulkkinen on luotsannut salibandyssa Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana 2001-2007. Kansainvälisellä tasolla hän on luotsannut myös Kanadan ja Australian miesten maajoukkueita. Hän aloitti valmennusuransa lentopallossa ja valmensi naisten maajoukkuetta jo siellä, kunnes laji siirtyi salibandyyn.

Parhaiten moni muistanee valmentajalegendan Happeen miesten peräsimestä, jossa Pulkkinen johdatti jyväskyläläiset seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2014.

– Taakse jääneet valmennusvuodet eivät ole intoani laimentaneet – päinvastoin. Nyt alan vähitellen päästä jyvälle, mistä tässä valmentamisessa on oikein kyse. Onnistumiset ja virheet matkanvarrella ovat kartuttaneet valmentajan reppua. Täysi se ei vielä ole, mutta jotain sieltä voi ammentaa ja jotain sinne pitää lisätä, jotta eväät riittävät tähän mielenkiintoiseen, mutta haastavaan uuteen matkaan, Pulkkinen lausuu Ankkojen tiedotteessa.

– Uusi ympäristö ja uudet henkilöt tuovatkin lisämausteen valmennustyöhön. Pelaajapuolelta toivon, että nykyisestä joukkueesta mahdollisimman moni jatkaa ja näin muodostuu kehityksen jatkumisen kannalta vankka pohja. Silloin on myös mahdollista saada lisää rakennusaineita, jotta saamme aikaiseksi tukevan ja kestävän kokonaisuuden, hän jatkaa.

Jani Lipsanen valmensi syksyllä Suomen U19-naiset MM-kultaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Lipsaselta aikaa kahdelle seuralle Oulussa

Pulkkinen saa valmennusryhmään avukseen Jani Lipsasen, joka sorvasi SSRA:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, joka sisältää option kaudesta 2023-2024. Hän kertoo, että Seppo Pulkkisen tulo Ankkoihin oli iso syy siihen, miksi halusi tarttua tehtävään.

Lipsanen toimii toisen oululaisseuran OLS:n lajivastaavana sekä myös U19-naisten maajoukkueen päävalmentajana.

– Päästiin Ankkojen, Sepon ja OLS:n kanssa hyvässä sovussa yhteisymmärrykseen siitä, millainen rooli minulle on ajankäytöllisesti OLS:n seuratöiden ohella mahdollista. Päätin tarttua tähän tilaisuuteen, kun alkoi näyttää siltä, että se ruutu, johon Seppo ja Ankat minulta apua kaipaa, onnistuu täyttää seuratyön siitä kärsimättä, Lipsanen avasi kuviota SSRA:n tiedotteessa.

Pääkallo.fi