Jarmo Härmä oli mielissään KrP:n noususta, mutta manasi tappiota: ”Asetelma kääntyi toisin päin”

Härmä näki etenkin KrP:n pallollisen pelin menneen eteenpäin avausottelusta. Kuva: Juha Käenmäki

Härmä näki etenkin KrP:n pallollisen pelin menneen eteenpäin avausottelusta. Kuva: Juha Käenmäki

Nokian KrP kiri Tapiolassa maalin päähän ja oli lähellä tasoittaa lopussa. Päätösummeri kuitenkin pelasti Oilersin, joka tasoitti välieräsarjan 6–5-kotivoitolla. Tappio oli KrP:lle ensimmäinen tämän kevään pudotuspeleissä.

– Kaveri teki jäätävällä teholla. Vähän nimettömmätkin kaverit osuivat heiltä. Mielestäni luotiin hyvä määrä maalintekopaikkoja. Viimeistelyn tehokkuuteen ratkesi tänään aika paljon, KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä sadatteli pelin jälkeen.

Avauspelin KrP voitti jatkoajalla. Sunnuntaina Härmä jakoi tunnustusta Oilersille, joka hallitsi Näätäluotsin mielestä ottelutapahtumia.

– Jos oltiin eka pelissä parempia viimeistelyssä ja vähän altavastaajia 5v5-pelissä, niin nyt asetelma kääntyi toisin päin.

KrP:n tietynlaiseksi turmioksi kostautui ajoittainen yli-innokkuus pallollisissa vaiheissa. Kun tasapaino rakoili, Oilers käytti tilanteet armotta hyväkseen.

– En osaa kommentoida enempää, kun en ole videoita nähnyt, mutta vähän samanlainen fiilis jäi.

Sen sijaan lopun kiristä Härmä oli mielissään.

– Tilanne oli 6-3 viimeiselle kympille lähdettäessä ja oltiin todella lähellä painaa tasoitusmaali. Hieno sarja menossa.

Toinen osa-alue, jossa KrP onnistui, oli Oilersin ykköstähtien pimentäminen. Justus Kainulaisen johtama ykköskentällinen jäi maaleitta ja kolme osumaa pakkaselle.

– Eivät he Raholassakaan onnistuneet kovin hyvin. Se on hyvä, mutta sieltä löytyi nyt kakkos- ja kolmoskorista riittävästi tehoja tälle iltaa.

Kupletin juoni

Pallollisessa pelissä KrP oli reippaasti Oilersia edellä. Vierasjoukkue myllytti pitkiä hyökkäyksiä, kierrätti palloa, hyödynsi hyökkäysalueen neliöitä ja pystyi tuottamaan maalipaikkoja.

Oilersin pallollinen pelaaminen taas oli tuttua pörräämistä pienillä alueilla. Öljymiesten pallolliset yritykset päättyivät joko menetyksiin tai kaukaa peittoihin ammuttuihin laukauksiin.

Sen sijaan epäorganisoiduissa hetkissä Oilers oli totutun vahva ja pystyi haavoittamaan vieraita. Sarjan jatkon kannalta kupletin juoneksi voikin nostaa sen, miten hyvin KrP onnistuu välttämään Oilersille suotuisia epäorganisoituja hetkiä.

– Se on ihan varmasti näin. Oilers on niissä tosi vahva, mutta ei se meidänkään heikkous ole.

Vaikka KrP:n pallollinen peli on rakenteellisesti eheämpää, ei Näätäkään pysty vyöryttämään pallolla koko 60-minuuttista.

– Se on iso vaade pelillisesti. Pallonhallinta voi olla viheliäisintä, mitä voi olla, jos ei hyökätä ja pelata eteenpäin. Mun mielestä mentiin tänään pallollisessa pelissä monta askelta eteenpäin Raholan pelistä. Sen takia tämä tappio vähän kalvaakin.

Toisaalta vaikka Oilers ei pallolla ihmeitä esittänyt, sen pakka pysyi hyvin kasassa. Paremmin kuin KrP:lla, joka ei päässyt juurikaan rokottamaan tilanteenvaihdoista.

Kuitenkin juuri KrP:n kyky luoda maalipaikkoja monipuolisemmin antaa sille hyvät lähtökohdat tuleviin peleihin.

– Kyllä tässä on ihan luottavainen fiilis meidän pelaamisesta. Se mitä on haettu koko kauden ja useamman kauden ajan kantaa hedelmää.

– Mutta vastustaja on äärimmäisen kova. Sieltä löytyy yksilötaitoa ratkoa. He olivat tänäänkin vaarallisia niillä hetkillä, kun pääsivät hurmokseen. Hyökkäysalueella oli sitä herkyyttä.