PSS teki komean nousun kolmen maalin takaa päätöserässä – TPS:n voittomaali syntyi ajassa 59.56

Milla Nordlund oli huippuvireessä avausfinaalissa. Kuva: Jarmo Koskela

PSS ja TPS aloittivat lauantaina F-liigan naisten sarjan finaalit Porvoossa. Heti alkuun nähtii trilleri, jonka TPS voitti loppusekuntien maalilla 4-3.

TPS aloitti hyvin. Alle kaksi minuuttia oli pelattu kun Ina Lemisen loistosyöttö löysi Milla Nordlundin, joka ei erehtynyt. Toinen maali syntyi myös avauskympillä. PSS lahjoitti pallon TPS:lle avauksessa ja Nordlundin ujutus yllätti PSS-vahti Arla Salon helpon näköisesti.

Avauserässä TPS tylsytti hyvin PSS:n hyökkäyspeliä ja vaarallisia paikkoja ei juuri syntynyt turkulaisten päätyyn. TPS sen sijaan hyökkäsi harkiten ja pelasi järkevästi sekä varmasti pallon kanssa.

Toisessa erässä PSS rupesi saamaan jo enemmän painetta TPS:n päätyyn. Noora Vuorela kuitenkin otti varmasti ne maalipaikat joita tuli. Erän ainokaisen iski TPS. Laura Rantanen osui Nordlundin hyvästä syötöstä erän puolivälin jälkeen.

PSS sai pikku hiljaa otetta pelistä toisessa erässä, mutta sillä oli vieläkin ongelmia hyökkäyspään murtautumisen kanssa. TPS:n varmassa peliotteessa oli jo jonkin verran säröjä, mutta joukkue puolusti hyvin.

Kolmoserään tuli sisuuntunut PSS, joka oli siirtynyt kahden kentän peluutukseen. Maalia ei syntynyt heti, mutta ajassa 48.29 Julia Turunen iski kavennuksen maalin edestä. Tästä meni vain 21 sekuntia, kun PSS sahasi TPS:n puolustuksen ja Fanny Holmberg iski kotijoukkueen maalin päähän.

Ajassa 54.41 nähtiin Fanny Holmbergin hienon yksilösuorituksen seurauksena 3-3-tasoitus, joten viimeiselle vitoselle mentiin tasoissa. PSS:lla ei ollut mitään hätää, mutta aivan lopussa se pelasi hölmösti hyökkäyksen. TPS iski vastaan ja takatolpalle hiipinyt Laura Rantanen naulasi voittomaalin ajassa 59.56.

TPS:n ykkönen sekä maalivahti Vuorela olivat voiton takuunaisia. Vuorela torjui 19 kertaa ja ykköskenttä iski kaikki neljä maalia. Nordlund oli ottelun tehopelaaja pistein 2+2.

Kaikkinensa varsinkin mitä pidemmälle ottelussa mentiin niin sitä enemmän PSS oli edellä. TPS oli kuitenkin erinomainen omissa maalipaikoissaan ja puolusti hyvin ilman palloa.

Sarja jatkuu sunnuntaina Turussa klo 14.30 TPS:n johtaessa sarjaa 1-0. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.