Liigat

Krister Savonen avasi Twitterissä saamiaan aivotärähdyksiä ja antoi vinkin – ”Säännöt selkeiksi niin tuomareille kuin pelaajille”

10.05.
2022
Liigat

Krister Savonen on kertonut rohkeasti päävammoistaan Twitterissä. Arkistokuva: Esa Takalo

Viime viikolla uransa päättymisestä sosiaalisessa mediassa kertonut salibandytähti Krister Savonen avasi Twitter-tilillään alkuviikosta saamiensa päävammojen laatua.

Savosen peliura päättyi uran kuudennen aivotärähdyksen jälkiseurauksiin. Kuudennen aivotärähdyksensä Savonen sai Espoon Tapiolan Urheiluhallissa viime syksynä Esport Oilersia vastaan törmättyään kentän vieressä olleeseen betoniseinään, joka ei täyttänyt liigan turvamääräyksiä. Savonen on kertonut loukkaantumiseen jälkeen kärsineensä erinäisistä arjen haasteista.

Some-tilillään hän kertoi, että arvioi aivotärähdystensä syyksi pelityylin lisäksi huonon tuurin. Ensimmäinen aivotärähdys oli tullut ulkojäillä kymmenisen vuotta sitten puolustajan pelatessa ilman kypärää. Kahden seuraavan hän kertoi tulleen puolustustilanteessa, kun vastustajan kyynärpää osui lyhyempään pelaajaan. Neljäs päävamma tuli kun vastustajan kyynärpää/käsi osui ohimoon suojaustilanteessa.

Viides aivotärähdys tuli Savosen mukaan painiheiton seurauksena Sveitsissä. Savonen kertoo lentäneensä tilanteessa pää edellä maahan.

Mitä Savonen sitten itse tekisi pelaajien turvallisuuden hyväksi vastustajan kunnioituksen lisäksi?

Mitä laji vois tehdä omasta mielestä on se että säännöt selkeiksi niin tuomareille kuin pelaajille. Pelaajat pelaa niin kun niiden annetaan pelata. Sääntökirjan tarkistaminen/päivittäminen ja sen toteuttaminen mitä se ikinä sitten pitääkään sisällään, ex-puolustaja sanoitti twiitissään.

Savonen otti myös kantaa yleisesti ottaen olosuhteisiin ja niiden turvallisuuteen. Hänen mukaansa peruslähtökohta olisi vaarallisten paikkojen pehmustaminen. Savonen näki itse, että turva-alueet ovat monessa paikoissa liian pieniä.

Varsinaisiin olosuhdeongelmiin hän kuitenkin totesi, että kysymykset ovat vaikeita, eikä hänen mielestään olisi hyvä pakottaa joukkueita pois kotikentiltään. Myös pelikentän pienentämistä hän piti hankalana ratkaisuna. Savonen näki tärkeimpänä sen, että lajiväki päätyy ratkaisuihin yhteistyössä.

Twiittejä löytyy tämän päivityksen ympäriltä.

Asiasta kertoivat aiemmin myös Sanoman Helsingin Sanomat, Aamulehti sekä Satakunnan Kansa. Savonen kommentoi tällä hetkellä tilannettaan vain omaehtoisesti some-tilillään.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen