Liigat

Top5: Miesten F-liigan parhaat laitahyökkääjät kaudella 2021-22

23.05.
2022
Liigat

Mikko Laakso pelasti KrP:n monesta pinteestä menneellä kaudella. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo valikoi F-liigakauden parhaita eri kategorioissa. Vuorossa on miesten liigan parhaat laiturit.

5. Miko Kailiala, TPS

TPS-kapteeni paransi joukkueensa mukana vaikean kauden alun jälkeen. Se johti lopulta myös MM-kisapaikkaan varasijalta. Vaarallisen ja terävän laukauksen omistava Kailiala iski runkosarjassa 45 pistettä (25+20), mikä ei ollut Kailialalle erityinen suoritus, mutta silti selkeästi TPS:n paras. Vertyi jälleen pudotuspeleissä loistavaan pistevireeseen, ja naulasi 10 otteluun 20 pistettä. Yli kaksi pistettä per peli teki pörssin kärkikymmenikön pelaajista vain Ville Lastikka.

4. Henri Johansson, Nokian KrP

Joissain yhteyksissä on epäilty Johanssonin kykyä kovissa paikoissa, mutta konkari osoitti kevään mittaan väitteet hevonkukuksi. Vaikka on ikänsä puolesta jo fyysisesti aiempaa vaisumpi niin pelasi erinomaisesti runkosarjan lopun jälkeen, ja varsinkin finaaleissa. Pelisilmä, syöttötaito ja laukaus ovat huippuluokkaa. 36-vuotias oli runkosarjan pistepörssin vitonen (22+26) ja pudotuspeleissä samalla sijalla (9+13).

3. Mikko Laakso, Nokian KrP

Suurten maalien mies. Laakson aivan kauden viimeiset pelit eivät olleet niin hyviä kuin kausi kokonaisuudessaan, mutta pelasi erinomaisesti, kun kaikki pelit huomioidaan ja ratkaisi useita otteluita jatkoajalla. Vauhdikas pelaaja oli usein siellä missä tapahui ja sehän kliseisesti ”johti hyviin asioihin”. Runkosarjan pörssinelonen (25+23) ja pudotuspelien kahdeksas (11+9).

2. Eemeli Salin, Classic

Salin oli oikeastaan koko sarjan paras pelaaja välieristä eteenpäin. On listalla sinällään harvinainen nimi, että teki enemmän pisteitä pudotuspeleissä kuin runkosarjassa. Rikkonaisen kauden vuoksi pelasi runkosarjassa vain 14 peliä (13+12). Pudotuspeleissäkään ei ollut puolivälierissä vielä täysillä mukana, mutta välieristä eteenpäin. Pudotuspelien 12+16 (tehotilasto +24) oli kova suoritus ja Salin oli kevään ratkaisupeleissä käytännössä aivan joka paikassa kentällä.

1. Ville Lastikka, Classic

Lastikka teki menneellä kaudella saman tempun kuin Sami Johansson edellisellä kaudella eli voitti sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin. Runkosarjan 60 pisteen saldoa kovempi oli pudotuspelien 19+15 16 otteluun. Lastikalla on kaikki ominaisuudet kunnossa laiturin paikalla, ja miehen laukaus voi olla maailman paras. Sentteriksi Lastikkaa ei kenenkään kuuluisi enää laittaa, sillä siinä menetetään eliittiluokan laitahyökkääjä.

Pääkallo.fi