TPS löi tiskiin kovia jatkosopimuksia – Vilander, Saario, Rantanen, Rantanen ja Höynälä jatkavat

Saario (vas.) ja Noora Rantanen (kesk.) jatkavat Turussa myös alkavan kauden jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen

Saario (vas.) ja Noora Rantanen (kesk.) jatkavat Turussa myös alkavan kauden jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n naisten liigajoukkue solmi merkittäviä jatkosopimuksia. Tuore mestarivalmentaja Aki Vilander jatkaa päävalmentajana ainakin kevääseen 2025 saakka. Lisäksi jatkosta sopivat joukkueen kapteeni Jenna Saario (2024), Laura Rantanen (2024), Noora Rantanen (2025) sekä Meri-Helmi Höynälä (2025).

Keväällä 2021 Turkuun palannut Vilander johdatti joukkueensa ensimmäisellä kaudella seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen aikuisten tasolla. Päätös jatkosta oli helppo tehdä.

– Omalta kohdalta täytyy sanoa, että Tepsissä on hyvä olla ja on edelleen kunnia edustaa näin perinteikästä seuraa. Unelmana on vielä pärjätä tämän joukkueen kanssa maailman parhaita seurajoukkueita vastaan, Vilander sanoitti TPS:n uutisessa.

– Itselleni tärkeimmät kriteerit täyttyvät tässä joukkueessa. Meillä on todella hyvä henki, huikea taustaporukka ja kaikki tekevät työtä asenteella positiivisuutta unohtamatta. Kyetään tarkastelemaan sopivan kriittisesti omaa toimintaamme ja suunnataan energia koko ajan täysin oman joukkueen tekemiseen, mutta osataan myös arvostaa muiden tekemää työtä.

Vilanderin lisäksi jatkosopimuksen solmivat joukkueen kapteenina jatkava Saario, tehohyökkääjät Laura Rantanen ja Höynälä sekä viime F-liigakauden parhaana puolustajana palkittu Noora Rantanen.

– Jatkosopimus Suomen kauneimmassa seurassa oli minulle itsestäänselvä päätös. Meininki sekä kentällä, että kentän ulkopuolella on ottanut suuria askeleita oikeaan suuntaan edellisten vuosien aikana ja sen lisäksi harjoitusympäristö on kehittävä. Tunnen suurta ylpeyttä siitä, että saan olla osa tätä joukkuetta ja mustavalkoista seuraa, Saario iloitsi.

Jatkosopimuksien myötä TPS:llä on jo tässä vaiheessa kasassa 15 sopimusta kaudelle 2023-24.