Ulkomaat

Mika Kohosen poika palaa ensi kaudeksi Storvretaan – säväyttänyt alkukaudesta Allsvenskanissa

19.11.
2022
Ulkomaat

Kohonen (numero 6) on valinnut Ruotsin maajoukkueen. Kuva: perwiklund.se

Gabriel Kohonen siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin Superliigassa pelaavaan Storvretan riveihin kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Nuoren lupauksen isä, suomalainen pelaajalegenda, Mika Kohonen nimettiin keväällä joukkueen päävalmentajaksi.

Sopimus allekirjoitetaan lauantaina Storvretan ja IBF Falunin välisen Ruotsin Superliigan ottelun yhteydessä.

– Kaikin puolin tärkeä hankinta Storvretalle. Olemme tietysti seuranneet Gabrielin kehitystä tiiviisti ja hän on todella mennyt askel toisensa jälkeen eteenpäin. Tässä meillä on pelaaja, jolla on jo erittäin kehittynyt työkalupakki, ja nyt hän tulee kotiin ympäristöön, jonka uskon auttavan häntä ottamaan seuraavat askeleet, Storvretan pelaajakehittäjä Oscar Lundin iloitsi tiedotteessa ja jatkoi.

– Liikaa sanomatta uskon, että meillä on pelaaja, joka jo ensimmäisellä SSL-kaudellaan tekee vahvan vaikutuksen sarjaan ja IFU Arenaan.

Gabriel Kohonen (s.2004) palaa takaisin kasvattajaseuraansa, johon rightin puolen taituri liittyi ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Sittemmin Kohonen on edustanut Ruotsissa myös Siriuksen juniorijoukkueita sekä RIG Umeåta alemmilla sarjatasoilla.

– Storvreta sopii mielestäni minulle täydellisesti. Se on seura, jossa otin ensimmäiset askeleeni ja kasvoin. Onhan se yksi maailman parhaista joukkueista ja siinä on hauskaa olla mukana. Se on mukava porukka, jonka kanssa olen ollut tekemisissä jo aikaisemmin, mikä helpottaa valintaa huomattavasti, Kohonen paljasti.

Kuluvalla kaudella Gabriel Kohonen on väläyttänyt taitojaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa, jossa hän on tehtaillut kahdeksaan otteluun 33 pistettä (15+18).

– Odotan, että voitamme Ruotsin mestaruuden mahdollisimman pian. Takaisin sinne, minne Storvreta kuuluu. Yritän omalta osaltani osallistua mahdollisimman paljon heti alusta alkaen pisteillä ja muilla asioilla.

Gabriel Kohonen olisi voinut edustaa myös Suomea, mutta päätti junioreiden maajoukkuekokeilujen jälkeen edustaa Ruotsia, jossa hän on asunut koko ikänsä. Kohonen onkin pelannut Ruotsin U19-maajoukkueessa.

Isä Mika Kohonen nimettiin keväällä Storvretan päävalmentajaksi vietettyään pari edellistä kautta apuvalmentajana. Salibandyn Hall of Fameen valittu hyökkääjä edusti Storvretaa myös pelaajauransa aikana voittaen seuran riveissä kolme Ruotsin mestaruutta.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.