Classic jyräsi vahvan avauserän turvin Champions Cupin finaaliin – Sveitsin mestari jäi vastaantulijaksi

Janne Lamminen tuuletti ja Eetu Sikkinen yhtyy iloon. Grasshopperin pelaajilla on tuskaisempaa. Kuva: Anssi Koskinen

Janne Lamminen tuulettaa maalia ja Eetu Sikkinen yhtyy iloon. Grasshopperin pelaajilla on tuskaisempaa. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic pelaa sunnuntaina salibandyn miesten Champions Cupin voitosta kotihallissaan Bläk Boksissa Lempäälässä. Välierässä Sveitsin mestari Grasshopper Club Zürich kaatui selvin numeroin 8-3.

”Mihin menivät heinäsirkat”, kyseli huumoriryhmä Lapinlahden Linnut aikoinaan laulussaan Sedät jaksaa heilua. Saman utelun olisi voinut esittää lauantain ottelun ensimmäisellä erätauolla, sillä niin pahasti Zürichin heinäsirkkaparvi jäi tamperelaisten jalkoihin ensimmäisessä erässä, joka päättyi 6-1.

Avausmaali syntyi jo ajassa 2.37. Alpo Laitila sai keskelle hyvän syötön Mikko Leikkaselta ja laukoi tarkasti yläkulmaan. Laitila oli mukana myös Classicin toisessa maalissa reilut viisi minuuttia myöhemmin. Hän syötti Albert Koskiselle, joka pommitti pallon verkkoon suurin piirtein samoilta jalansijoilta kuin Laitila aiemmin.

Ottelun ensimmäistä ylivoimaa ehti kulua vajaa minuutti, kun Classic iski 3-0. Ylivoimakentällisessä ainoana leftinä pelannut Ville Lastikka laukoi suoraan syötöstä oikealta laidalta pallon maaliin. Pallo pyöri ylivoimakuviossa hyvin ja viimeisen syötön antoi Eemeli Salin.

Heti perään Konsta Tykkyläinen lähti istumaan Classicin jäähyä, ja Grasshopper hyödynsi niin ikään ylivoimansa. Paolo Reidi laukoi kavennuksen, kun ensimmäinen erä oli juuri päässyt yli puolivälin.

Sveitsiläisten kavennus ei kuitenkaan Classicia hätkäyttänyt. Ottelun 14. minuutilla kotijoukkue iski kahdesti: ensin osui maalin eteen hiipinyt kapteeni Janne Lamminen Eetu Sikkisen tarjoilusta, ja heti perään vastaisku päättyi Ville Hietarannan maaliin Konsta Tykkyläisen syötöstä.

Tykkyläinen viimeisteli vielä ensimmäisen erän loppuhetkillä Classicin kuudennen maalin uittamalla pallon Grasshopper-vahti Cyril Haidemannin alta sisään.

Toisessa erässä sveitsiläisvieraat heräsivät ja pääsivät hieman paremmin peliin mukaan. Ilo ajassa 27.21 syntyneestä Alan Strässlen kavennusosumasta jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Eemeli Salin lapioi seuraavilla minuuteilla peräkkäisissä vaihdoissa Classicille kaksi maalia käytännössä samasta paikasta maalin takakulmalta.

Toisessa erässä myös ottelun tunnetaso nousi, mikä näkyi muun muassa Eemeli Akolan suunsoittojäähynä sekä Alan Strässlen ja Eetu Sikkisen samanaikaisina Salomonin rangaistuksina fyysisestä pelistä.

Numeroissa 8-2 siirryttiin toiselle erätauolle. Kolmannessa erässä Grasshopper lunasti erävoiton, kun Joël Rüegger teki erän ainokaisen osuman ajassa 59.07 ilman maalivahtia, mutta se oli laiha lohtu sveitsiläisille.

Champions Cupin miesten finaali alkaa sunnuntaina kello 19. Classicin vastustaja selviää lauantai-illan ottelussa ruotsalaisen IBF Falunin ja tshekkiläisen Florbal MB:n välillä.

Jo aiemmin lauantaina TPS selvitti tiensä naisten loppuotteluun ruotsalaista Thorengruppenia vastaan.