Salo palasi tauon jälkeen kaukaloon pakkina: ”Henkisellä puolella ja fyysisessä kuormituksessa on ollut pidempään haasteita”

Nico Salo luuti Classicin ykkösviisikon alla cupin välierässä. Kuva: Juha Hautakangas

Nico Salo luuti Classicin ykkösviisikon alla cupin välierässä. Kuva: Juha Hautakangas

Classic eteni lauantain ”aamupelistä” Suomen Cupin finaaliin kaatamalla arkkivihollisensa Nokian KrP:n Hämeenlinnassa pelatussa välieräpelissä tasaisten vaiheiden jälkeen lukemin 7-6.

Classicin kokoonpanossa nähtiin jälleen myös Nico Salo, joka nopean tarkastuksen perusteella on ollut marraskuun alun MM-kisojen jälkeen pelaamassa vain 2.12. pelatussa Classic-TPS -ottelussa, jossa TPS murskasi Classicin 10-2 Bläk Boksissa.

Edellisestä pelistä on siis jo reilusti yli kuukausi aikaa ja pelituntuma on ollut vähäistä MM-kisojen jälkeen.

Minkälainen pelikunto on tällä hetkellä?

– Riittävän hyvä, että uskalsi tulla pelaamaan ja tiesi, että pystyi auttamaan joukkuetta, mutta omalla tasolla nyt ei vielä olla. Tästä pikkuhiljaa tempoon mukaan, Salo kommentoi pelin jälkeen.

Salon poissaolosta ja paluusta ei ole ollut varmaa tietoa julkisesti.

– Vähän kaikenlaista on ollut. Enemmänkin henkisellä puolella ja fyysisessä kuormituksessa on ollut pidempään haasteita. Todettiin lääkäreiden ja valmennuksen kanssa, että on otettava breikki, että pääsee ukko kuntoon.

Classicin kokoonpano on ollut erittäin repaleinen tällä kaudella ja useat runkopelaajat ovat puuttuneet joukkueen vahvuudesta pitkin runkosarjaa. Salon paluun myötä Suomen mestarin kokoonpano oli harvinaisen täysi välieräpelissä.

– Oli siisti pelata, kun saatiin lähes kaikki jätkät kehiin ja sellaisia viisikoita mitä pitääkin olla näissä peleissä.

Vauhdikas ”aamupeli”

Viime kevään finalistien kohtaaminen pelattiin erikoiseen ajankohtaan, sillä se alkoi lauantaina klo 11.45. Varsinkaan aikuisten huipputasolla voi puhua erittäin harvinaisesta alkamisajankohdasta.

– No en ole varmaan pelannut tähän aikaan. En tiedä onko kisoissa joskus ollut tällainen. Todella haastavahan se on aamupalan voimalla jaksaa pelata. Vaatii erilaista valmistautumista ja olishan se mukavampi vähän myöhemmin pelata.

Silti ottelu oli vauhdikas ja pelaajille vaade aika kova?

– Todellakin. Tuntuu, että meillä rupeaa kehkeytymään Näätien kanssa aika hyvä ”match up” tässä. Tuntuu, että pelin taso menee koko ajan eteenpäin, kun me pelataan vastakkain. Molemmat haluaa olla toisia parempia ja mä veikkaan, että näistä voi tulla hienoja matseja myös tulevaisuudessa, Salo kehaisee paikallisvastustajaa.

Pelin kuva oli sellainen, että avauserässä oli niin sanotusti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sen myötä KrP johti 4-3. Puolivälissä molemmat joukkueet ottivat 5-5-tilanteessa vahvempaa pallokontrollia pelissä. Ottelu oli myös jäähyjen värittämää. Ylivoimalla iskettiin kaikkiaan neljä osumaa.

KrP oli niskan päällä päätöserässä, mutta päätöskympillä peräjälkeen huippukudeilla syntyneet Ville Lastikan ja Sami Johanssonin 6-5- ja 7-5-maalit ratkaisivat ottelun.

– Mä veikkaan, että kumpikaan jengi ei ollut ekaan erään tyytyväinen. Se oli vähän sekavaa, sinkoilua ja ylipelaamista molemmilta joukkueilta. Molemmat lähti rauhottamaan peliä pallokontrollin kanssa. KrP ehkä vähän liikaa hallitsi palloa mun mielestä. Tuntui ainakin siltä, että me oltiin se osapuoli joka menetti palloa helpommin, Salo summaa.

Jälleen pakkina

Salo palasi kokoonpanon puolustajana, joka oli hänen vakiintunut pelipaikkansa ennen kautta 2015-16. Sentteriä on kuitenkin nähty viime vuosina ajoittain pakkina. Viimeisin pidempi pätkä puolustajana oli pudotuspelien ratkaisuotteluissa 2020-21.

Salo pääsi tehotilastoihin tarjoamalla hyvällä syötöllä Eemeli Salinille paikan, josta laiturikolossi vei tamperelaiset johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Onko pakin rooli mahdollisesti koko loppukauden kestävä?

– En osaa sanoa siitä. Varmaan oli pelipaikkana iisimpi mun palata pakiksi, kun siinä ei tarvitse niin laajaa liikettä iteltä ja sitä kautta pystyy pääsemään peliin mukaan paremmin. En muutenkaan lähde rikkomaan noita hyökkäysvitoja, joita meillä on tuossa ollut yli kuukauden ajan.

Classic pelaa puolustavana mestarina sunnuntain finaalissa. Klo 17 alkavaan finaaliin tulee vastaan joko F-liigan OLS tai Divarin M-Team. Salo kertoo kysyttäessä finaalin toivevastuksen, vaikka ilmiselvää suosikkia ei tunnu olevan.

– Toivotaan nyt M-Teamia sitten, että saadaan Divari-jengi finaalin, ja sehän olis kova juttu heille. Tietysti meille se olis vaikea peli valmistautua, että pystyy olemaan nöyrä ja pelaamaan fiksusti ja kunnioittaa vastustajaa.